Federale regering wil Fins voorbeeld (gedeeltelijk) volgen om dakloosheid op te lossen

Bedelaars in Brussel. Shutterstock

Uncategorized

Lid van Rassemblement National (20) beschoten na tal van doodsbedreigingen

Niels Geerinck

Maandagavond werd in een voorstad van Lyon een twintigjarig lid van het Rassemblement National beschoten door onbekenden. De jongeman werd al enkele weken bestookt met doodsbedreigingen. Dat melden Le Dauphiné Libéré en France 3. Ook de regionale woordvoerder van de partij bevestigde de aanslag.

Enzo Dubois vertelde dat hij al gedurende twee weken anonieme doodsbedreigingen ontving, zowel via post als via zijn mailbox. “Ik kreeg eens een enveloppe met gehakt in. Daarin zat een brief waarin geschreven stond dat ik er ook zo zou uitzien. En dat ze mij de keel zullen oversnijden”, aldus Dubois.

Maandag werden de dreigementen voor de jongeman echter werkelijkheid. Toen Dubois in Saint-Priest, een voorstad van Lyon, uit zijn auto stapte werd hij langs achteren beschoten. Doordat hij een hoed droeg werd de eigenlijke impact van het projectiel afgeremd en werd erger voorkomen. “Het was alsof ik een slag op de achterkant van mijn hoofd kreeg. Opeens waaide mijn hoed van mijn hoofd af, maar er stond geen wind”, zo duidt hij. “Ik draaide me om en zag twee individuen voor me staan. Eentje daarvan had een geweer vast, dat hij vlug aan het herladen was. Instinctief beschermde ik snel mijn gezicht met mijn koffer. Een tweede schot volgde er wel niet meer.”, zo voegt Dubois toe.

Onderzoek gestart

Vervolgens wist de jongeman te vluchten en zocht hij dekking. Eens veilig verwittigde hij de politie. Bij de eerste vaststellingen vonden de ordediensten bewijs dat het om een aanslag met luchtbuksgeweer ging. “Ik was volledig onder de indruk. Ik ben met de politie naar het centraal bureau in Lyon gegaan, om daar klacht in te dienen.”

De politie is inmiddels het onderzoek gestart.

Steunbetuigingen

Intussen regent het steunbetuigingen via sociale media aan het adres van de jongeman. “Mensen die ons proberen intimideren hebben het mis”, aldus Alexis Jolly, de woordvoerder van de partij voor de regio. “We zijn er gemotiveerder uitgekomen. Niets kan onze vastberadenheid ondermijnen”, zo gaat die verder.

Ook het slachtoffer zelf bijt van zich af via Twitter. “Mijn koers blijft dezelfde (…) zulke aanvallen vormen geen obstakel voor ons, de verdedigers van de democratie en het debat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Lid van Rassemblement National (20) beschoten na tal van doodsbedreigingen”

  1. Waar blijven nu de marsen tegen extreem-links geweld? Die mensen die altijd gaan betogen als iemand bij zogenaamd extreem-rechts een scheelt laat, waar zijn die nu? Waar zijn de krantenkoppen en de vlammende opiniestukken? Waar zijn diegenen die zichzelf altijd moreel verheven voelen boven de rest?

Plaats een reactie

Delen