Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Onbekenden roven honderden kruisornamenten op kerkhof in Pas-de-Calais

Simon Segers

In de gemeente Houdain, gelegen in het Franse departement Pas-de-Calais, hebben onbekenden meer dan 500 graven geplunderd en beschadigd. Omwille van een gebrek aan getuigen en bewakingsbeelden hebben de speurders het raden naar de identiteit en de motieven van de daders.

De plundertocht vond plaats tijdens de nacht van 25 op 26 januari. De verantwoordelijken gingen aan de haal met honderden koperen en messing voorwerpen, waaronder metalen kruisornamenten afkomstig van de grafstenen. Hoewel verscheiden grafzerken beschadigd raakten, is er geen sprake van enige ontheiliging. De gemeente overweegt om een collectieve klacht neer te leggen.

De conciërge van de begraafplaats ontdekte het vergrijp toen hij een stapel achtergelaten voorwerpen bij de toegang opmerkte. Een buurtonderzoek leverde niks op. Gezien de de afgelegen ligging van de begraafplaats zijn er geen getuigen van het voorval, noch zijn er bewakingscamera’s op het terrein die enige opheldering kunnen bieden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Onbekenden roven honderden kruisornamenten op kerkhof in Pas-de-Calais”

  1. Er zijn in die buurt wel wat ” transmigranten ” , “asilbetruger ” , veelal aanhangers van de godsdienst van het wrede , die daar rondzwerven . In afwachting van het kanaal over te steken . Maar daar kan toch geen verband tussen zijn ?

  2. Ontheiligen=ontwijden,profaneren,onteren
    Rekening houdende met het feit dat in de omgeving “kansparels” die de profeet genegen zijn en in de buurt illegaal logeren moet er niet ver worden gezocht! De gemeente OVERWEEGT om een collectieve klacht neer te leggen m.a.w noppes dus….Vraag het maar eens aan de inwoners van Lampedusa hoe de kerken en begraafplaatsen worden beschadigd en onteerd.In Griekenland idem dito.Trouwens een fenomeen dat zich over de ganse EU als een olievlek verplaatst!In de reguliere pers fake news…Zelfs het Vatikaan spreekt er niet over,maar met een activistische linkse paus uit Zuid-Amerika aan het roer is dit niet verwonderlijk!

  3. Ik meen wel juist te kunnen raden naar “motieven en daders” maar ik mag het niet uiten vermits ik, in mijn hoedanigheid van Autochtoon en Hetero, in essentie enkel maar in theorie “Vrijheid van Meningsuiting” geniet en niet van “positieve actie”(sic). Vermits ik de brute pech heb tot om het even welke meerderheid te behoren, wat me politiek correct uiteraard tot “quantité négligeable” reduceert….

Plaats een reactie

Delen