Uncategorized

“Opnieuw vertraging in dossier rond verplichte inburgering in Brussel”, klaagt N-VA aan

Redactie PAL

Naar alle waarschijnlijkheid zal de deadline voor de invoering van verplichte inburgering in Brussel, die na 5 keer uitgesteld te zijn geweest vastlag op 1 april 2022, weer niet gehaald worden. Vlaams Parlementslid Annabel Tavernier klaagt de problematiek aan.

Vrijdag buigt de Vlaamse Regering zich over de samenwerkingsakkoorden omtrent het inburgeringstraject voor vreemdelingen in Brussel. In dat akkoord moet namelijk een nieuw artikel worden ingevoerd. Dat moet de wettelijke basis vormen voor de verwerking van de persoonsgegevens van die nieuwkomers in een uniform computergestuurd systeem.

Trage ontwikkeling

Het is echter bij dat computergestuurd systeem dat zich het probleem bevindt. Alain Maron, Ecolo-minister in Brussel, is bevoegd voor de ontwikkeling van het systeem. Nu blijkt dat die ontwikkeling veel te laat is aangevangen. “Dat wil zeggen dat het systeem onmogelijk operatief kan zijn tegen april.”, merkt Annabel Tavernier, ondervoorzitster van de N-VA in het Vlaams Parlement, op.

Toch is ze blij dat het debat over integratie in Brussel eindelijk tot resultaat kan leiden. “Het is goed dat er eindelijk stappen worden gezet om de verplichte inburgering in Brussel ingang te doen vinden, maar het feit dat er vanuit Brussel nu pas werk wordt gemaakt van de juridische onderbouw voor de verwerking van persoonsgegevens in een uniform computergestuurd systeem zorgt weer voor vertraging.” Het is volgens Tavernier een dossier die al een hele poos aansleept. “Al meer dan een jaar vragen we zowel lokaal als in het Brussels Parlement daar duidelijkheid over: het is nu alvast duidelijk dat dat nog in de kinderschoenen staat. Opnieuw kijken we aan tegen een uitstel. Dit dossier lijkt steeds meer op de processie van Echternach.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over ““Opnieuw vertraging in dossier rond verplichte inburgering in Brussel”, klaagt N-VA aan”

  1. Wat voor zin heeft het vreemdelingen te willen inburgeren die dag na dag aangeven dat ze NIET WILLEN inburgeren ? Dat ze hun eigen cultuur willen blijven koesteren en daarbij ostentatief en arrogant weigeren onze normen en gebruiken te aanvaarden. Laat staan respecteren.

Plaats een reactie

Delen