Uncategorized

Raad van State komt voorlopig enkel voor cultuur tussen: snooker-en bowlingzalen blijven gesloten

Wannes Neukermans

Nadat de cultuursector haar deuren terug mocht openen nadat ze de beslissingen van het Overlegcomité hadden aangevochten bij de Raad van State, deden de Belgische Bowlingsportfederatie BBSF en snookerfederatie BBSA hetzelfde. Zonder resultaat, nu blijkt: voorlopig komt de Raad van State enkel tussen voor de cultuursector.

Vrijdag verwierp de RvS de vraag tot heropening van de snooker-, biljart- en bowlingzalen. Dat blijkt uit twee arresten op de website. “De Raad is van oordeel dat het ingeroepen middel niet ernstig is”, klinkt het. De RvS wijst erop dat het wel degelijk gaat om een tijdelijke gedeeltelijke sluiting van de zalen, louter wat betreft het recreatieve gebruik door het publiek. “Op basis van de bepalingen van het koninklijk besluit mogen de binnenruimten wel degelijk nog steeds ter beschikking worden gesteld voor sportieve activiteiten, sportieve wedstrijden, sportkampen of sporttrainingen”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Raad van State komt voorlopig enkel voor cultuur tussen: snooker-en bowlingzalen blijven gesloten”

Plaats een reactie

Delen