European Commission President Ursula von der Leyen attends the inauguration of the Academic Year of the Catholic University (Universita' Cattolica) in Milan © 0648743516/Pacificcoastnews/Photo News

European Commission President Ursula von der Leyen attends the inauguration of the Academic Year of the Catholic University (Universita' Cattolica) in Milan © 0648743516/Pacificcoastnews/Photo News

Uncategorized

Ursula von der Leyen moet geheime sms’jes met Pfizer openbaar maken

Maarten Sirre

De EU-ombudsman Emily O’Reilly oordeelt dat Von der Leyen zich schuldig heeft gemaakt aan “wanbeheer”. Dit omdat ze beweerde de sms-berichten niet te kunnen vinden toen een Europarlementariër ernaar vroeg. Zo’n berichten vallen onder de EU-transparantiewet volgens O’Reilly. De sms-berichten gaan over vaccindeals, die qua kostprijs in de miljarden lopen.

De Europese commissievoorzitter Ursula von der Leyen werd gevraagd om de sms-gesprekken met Pfizer openbaar te maken. De vraag werd gesteld door Sophie in ’t Veld, Europarlementslid namens de links-liberale D66. Von der Leyen beweerde de berichten nergens terug te kunnen vinden. “Beter zoeken” was het harde oordeel van de ombudsman. Met een directe aanbeveling -het sterkste beschikbare middel- wordt de commissie bevolen de berichten toch openbaar te maken. Zo meldt onder andere het Algemeen Dagblad.

In de zak van ‘big pharma’

De besproken vaccindeals gaan over vele miljarden. Door de coronacrisis zou de EU zich op het sleeptouw laten nemen door Pfizer en andere farmaceutische reuzen, menen critici. Er wordt alarm geslagen door parlementariërs als In ’t Veld. De Europese Commissie zou zich proberen te onttrekken aan de controlerende macht van het Europees Parlement. De grote fracties van de christendemocraten en sociaaldemocraten zouden de grootste boosdoeners zijn. Zij blokkeren vrijwel alle voorstellen voor meer controlerende macht voor het parlement.

Niet het eerste schandaal

Eerder deze week kwam Von der Leyen al in opspraak. Toen was het door haar eigen experten. Die controverse draaide rond het feit dat ze onder andere gas-energie de benaming “groen” gaf. Zij hoopte hiermee eveneens vele miljarden aan investeringen van banken en beleggers binnen te halen. Ook die kwestie bereikte de hoogste niveaus van de commissie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Ursula von der Leyen moet geheime sms’jes met Pfizer openbaar maken”

  1. Ze zal alvast Tinne de Waanzinnige mee aan haar kant hebben, dat is ook zo’n gasfreak. Nu nog bruinkool groene energie noemen en Duitsland is het meest groene land ter wereld. Vandaag weer de productie van de windturbines nog eens bekeken, schandalig. De productie met gascentrales gaat moeten verdrievoudigen willen we het huidige verbruik aanhouden. En dan moeten de elektrische auto’s er nog bijkomen, die bedragen momenteel nog niet 1% van de bijna 6 miljoen ingeschreven auto’s. Laat de groene idioten doen en we lezen terug met kaarslicht.

  2. Wanneer zal die incompetente stoel-loze madam het EU-toneel verlaten. Haar tussenkomsten zijn niets-zeggend kinderachtig onnozel idioot maar haar schalkse zelf-bediening is wel opvallend. Met figuren als Von der Leyden en Michel is de ondergang en de betekenis van de EU weldra verwaarloosbaar (zie maar hun mislukte poging enieg zeggenschap te hebben in de onderhandelingen met Rusland-Ukraine. Michl. die landverrader en vaandelvluchter, mislukkeling van de Belgische politiek die beweert aan de juiste kant van de geschiedenis te staan is de vervlezing van het cijfer NUL. Het volgende dat hij nu zal vernielen is de EU indien hij nog lang op die monopoliestoel blijft zitten. Hoogtijd dat de EU eens een grondige schoonmaakbeurt ondergaat van al die postjes-pakkers en eindelijk eens een bekwaam politicus of manager aan de helm zet. Met dat koppel gaat het snel achteruit en is de ondergang van de EU nabij! We worden er niet beter om.

  3. Men heeft die mevrouw een postje toevertrouwd in de EU , nadat ze gefaald had in de Duitse Politiek . Ik zou graag die samenstelling eens kennen van die VACCINS . Poen pakken doen ze allemaal en overal . ARM Europa -Arm ARM Belgie

Plaats een reactie

Delen