Afbeelding illustratief - Shutterstock

Afbeelding illustratief - Shutterstock

Uncategorized

Vader van 11-jarige scholier die “Allah Akbar” riep tijdens herdenking, veroordeeld na bedreigingen aan school

Niels Geerinck

Nadat zijn zoon een herdenkingsplechtigheid had verstoord, werd die tijdelijk geschorst door de school. De vader bedreigde daarop enkele leerkrachten en zei dat zijn zoon goed handelde.

In oktober 2021 vond een herdenkingsplechtigheid ter nagedachtenis van Samuel Paty plaats. Die werd verstoord door een 11-jarige leerling die “Allah Akbar” schreeuwde. De jongen werd door de directie op het matje geroepen en tijdelijk geschorst. Hij bood uiteindelijk wel zijn excuses aan.

De vader van de jongen werd vervolgens gecontacteerd. Maar die kon zich niet vinden in de wijze waarop de school had gehandeld, zijn zoon trof geen enkele schuld, zo vond hij. Niet veel later stond de man aan de schoolpoort alwaar hij de confrontatie zocht met de directie en enkele leerkrachten. Zo dreigde hij ermee de school en de auto’s van het onderwijspersoneel in brand te zullen steken.

Veroordeling

De vader kreeg uiteindelijk enkele klachten aan het been en moest verschijnen voor de rechter. De man werd schuldig bevonden aan “doodsbedreigingen aan het adres van personen die belast zijn met een openbare functie” en “het vandaliseren van openbare eigendom”. Hij kreeg een celstraf van zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet hij twee jaar trajectbegeleiding volgen en verplicht werk zoeken.

De man heeft ook een verbod om de school nog te betreden en moet de drie personeelsleden die hij had bedreigd elk een schadevergoeding van 700 euro betalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

9 gedachten over “Vader van 11-jarige scholier die “Allah Akbar” riep tijdens herdenking, veroordeeld na bedreigingen aan school”

  1. Wat een held zeg: een rechter die ‘werk gaan zoeken’ mee in de straf opneemt. Ik steek er mijn hand voor in het vuur dat dit gegarandeerd verzonnen of gesubsidieerd ‘werk’ zal zijn. Hoeveel geboren Vlamingen moesten via een rechter vernemen dat er hier gewerkt moet worden?

Plaats een reactie

Delen