Franse regering vloog met twee privéjets naar conferentie voor groene energie in Oostende

Illustratiebeeld: Emmanuel Macron. Shutterstock

Uncategorized

Bart Somers: “Moslims zijn slachtoffer van blijvend falen Moslimexecutieve”

Redactie PAL

Bart Somers, minister van Inburgering en Gelijke Kansen, stelt op Twitter dat het vooral de moslims zijn die het slachtoffer zijn van het falen van de Moslimexecutieve. Hij doet die uitspraak nadat bericht werd dat 75 moskeeën nog op erkenning wachten.

De rol van de Moslimexecutieve is om alle moslims in België te vertegenwoordigen, maar laat de laatste tijd aardig wat steken vallen, zo blijkt. Er zou onder andere sprake zijn van teveel buitenlandse inmenging en een gebrek aan transparantie. Daar komt nu nog eens bij dat veel dossiers omtrent de erkenning van moskeeën blijkbaar bij het orgaan blijven hangen. “We krijgen signalen vanop het terrein dat er verschillende moskeeën staan te wachten om erkend te worden, maar de Moslimexecutieve bezorgt ons de dossiers niet.”, laat het kabinet van minister Somers weten in een persbericht. “Onze Vlaamse moslims verdienen beter, de Moslimexecutieve laat hen in de steek.”

Erkenning intrekken

Vorige week werd duidelijk dat de maat voor minister van Justitie Vincent Van Quickenborne ondertussen vol zit. Nadat hij het orgaan al twee keer in gebreke stelde maar verandering uitbleef, besliste hij onlangs om de erkenning van de Moslimexecutieve in te trekken. “Het orgaan kan niet langer een gesprekspartner zijn.”, klonk het toen. “Je ziet een oudere generatie die elke voeling met de jonge moslims heeft verloren die hier de plak zwaait. Dat is nefast voor de moderne islam.

Moslims het slachtoffer

Volgens minister Somers zijn het de moslims zelf die het slachtoffer zijn van de Moslimexecutieve. “De Vlaamse moslims zijn het eerste slachtoffer van het blijvend falen van de Moslimexecutieve. Beschamend hoeveel imagoschade zij onze moslim-landgenoten bezorgen.”, klinkt het op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




24 gedachten over “Bart Somers: “Moslims zijn slachtoffer van blijvend falen Moslimexecutieve””

  1. Dat de Moslimexecutieve de dossiers nog maar wat laat rusten. Buiten Somers hebben er daar zeer weinig last van. Geduld – definitief uitstel in dit geval – is een mooie deugd.

  2. Onnozele Somers, er bestaat niet zoiets als een “moderne” islam. Deze totalitaire fundamentalistische religie spuwt op elke vorm van modernisme en hoort niet thuis in een Westerse samenleving.

  3. Het onvermijdelijke woord is weer gevallen: “moderne islam”. Die bestaat niet en zal nooit bestaan tenzij men de Koran eerst ‘moderniseert’.
    Dat de jonge moslims het slachtoffer zouden zijn van de oudere generatie laat men best voor rekening van Somers.

  4. Moslim is een religie,die de koraan strikt volgen ,en zich niet schikken naar de maatschappij waar ze geëmigreerd zijn .Men wordt als moslim geboren.intussen zijn we aan de vierde generatie moslims toe,waar ” integratie” geen succes is,integendeel.
    Miljarden werden eraan gespendeerd ,ten koste van de eigen bevolking.
    Bartje de fantast was nog niet zo lang geleden heel euforierich over het maroc meiske ,de dansende prinses van de VLD,die net als de moslimexcutive veel belastingscenten werdt toegestopt die in rook zijn opgegaan.

  5. Ik zie in Vlaanderen voornamelijk slachtoffers van een intolerant en demagogisch liberalisme en socialisme dat de Vlaamse middenklasse en minderbedeelden discrimineert. Een liberalisme dat repressie voert door misbruik te maken van het gerecht, politie en het Comité P, de Staatsveiligheid en Defensie tegen het volk. Liberalisme dat mensen en gemeenschappen verdeelt en het parlement arrogant negeert. Nu blijkt Bart Somers een nieuwe vijand gevonden te hebben: de moslim executieve. Dus predikt Bart Somers een nieuwe versie van de islam, zijn de de liberale islam naar de koran van de intolerante OVLD koran. Quid vrijheid van godsdienst? Deze onverdraagzaamheid doet mij denken aan het verbod van wijlen kardinaal van Roey, die tijdens WO2 verbood om gesneuvelde Oostfrontstrijders een kerkdienst te gunnen bij een begrafenisplechtigheid. Ik denk niet dat Jezus Christus bereid zal zijn een plaats te gunnen in het aards paradijs aan dergelijke hypocriete zielenherders. Gelukkig volgt later nog de afrekening bij het Laatste Oordeel.

  6. “Moderne Islam” is zo iets als “Modern Bokrijk” maar dan zonder varkensvlees, zonder pint bier , maar eventueel soms wel met “clitoridectomie” , gepleegd met of zonder potloodslijper.

  7. Kan Bartje geen moslimexutivieve worden,dan zijn alle problemen opgelost,er waar schijnlijk de kristenen ook verdwenen,nu nog alle kerken ontdopen en er Mosken van maken,maar dan alles betaald door de Moslims,grote besparing op de belastingen W Imbrechts Middelkerke.

Plaats een reactie

Delen