De MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez - Afbeelding: Photonews

De MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Bouchez in de clinch met Ecolo: “Ik eis excuses voor deze onaanvaardbare uitspraken”

Niels Geerinck

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez eist excuses van Ecolo na “leugenachtige” uitspraken van Ahmed Mouhssin (Ecolo). Volgens het Brussels parlementslid polariseert de MR-voorzitter de samenleving met zijn uitspraken. “En daarbij is hij solidair met een antisemiet en racist”, zo klinkt het.

Vrijdag vond de bespreking van een MR-tekst plaats in het Brusselse parlement. Tijdens die uiteenzetting deed Ahmed Mouhssin (Ecolo) zijn beklag over de houding van de MR en in het bijzonder de recente uitlatingen van Bouchez. “Met zijn toespraak waarin islamofobie in vraag stelt en zijn uitspattingen over zijn steun aan Eric Zemmour. Hij polariseert de samenleving. Zijn discours ondermijnt de solidariteit”, zo klonk het. “Al maanden beschimpt jullie voorzitter de Brusselaars. En daarnaast is hij solidair met een antisemiet en een racist.”

“Wie denken ze dat ze zijn, deze verkozenen die Brussel hebben vernietigd?”

Na de aanval van Ecolo besloot de MR meteen in het tegenoffensief te gaan via sociale media. Georges-Louis Bouchez eist excuses van Mouhssin en haalt ook uit naar het wanbeheer in Brussel. “De MR heeft geen lessen te leren en al helemaal niet van een gedeputeerde die leugens en verdeeldheid gebruikt als methode tot overtuiging”, zo schrijft hij. En gaat verder: “Het falen van de Brusselse regering is het gevolg van deze methoden. Ik zal dit soort laaghartigheid niet langer tolereren. Wie denken ze wel dat ze zijn, deze verkozenen die Brussel hebben vernietigd?”

Ook de voorzitter van de Brusselse MR-afdeling uit zijn bedenkingen bij de uitspraken van Mouhssin. “Ik kan de schandalige insinuaties die vandaag in het Brusselse parlement zijn gemaakt niet accepteren. De MR draagt de waarden van democratie hoog in zich en ons DNA is geworteld in mensenrechten. Het besmeuren van onze beweging op deze manier is een parlementair debat onwaardig”, aldus David Leisterh.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Bouchez in de clinch met Ecolo: “Ik eis excuses voor deze onaanvaardbare uitspraken””

  1. Eindelijk beginnen ze het snappen .Wanneer je een Belg met een buitenlandse naam in de politiek laat meedoen heb je myserie .En zeker Ecolo en Groen is daar overwoekerd van die artiesten .Enige oplossing deze partijen met de grond gelijk maken ze horen hier niet thuis

  2. een minderheid dicteert wat een meerderheid moet doen,hoogdringend tijd om de grenzen te sluiten voor moslims en co.Gevangenen terug sturen en onze gevangenissen lopen leeg.Moest JLB geen belgicist zijn hij zou een rechtse partij kunnen maken in wallo-brux zonder moslims.Het zal zij of wij worden

  3. Buitenlandse naam kan maar hoeft er helemaal niets mee te maken te hebben. Ik denk eerder aan dubbele nationaliteit en dan een mandaat uitoefenen in ons land, als ze dat zelf als hun tweede nationaliteit beschouwen. Ecolo en Groen hebben altijd tegen assimilatie gestemd, sterker nog zij willen dat wij ons aanpassen. Iets wat bijvoorbeeld van Zuhal Demir niet kan gezegd worden.
    EN trouwens ook Zemmour is in Frankrijk een buitenlandse naam. Zijn voorouders zijn van Berberse afkomst met een Mizrachi-Joodse achtergrond, dacht ik. Toont nog eens wat voor soort fanatici Ecolo is. Zemmour een antisemiet!

  4. Buitenlandse naam kan maar hoeft er helemaal niets mee te maken te hebben. Ik denk eerder aan dubbele nationaliteit en dan een mandaat uitoefenen in ons land, als ze dat zelf als hun tweede nationaliteit beschouwen. Ecolo en Groen hebben altijd tegen assimilatie gestemd, sterker nog zij willen dat wij ons aanpassen. Iets wat bijvoorbeeld van Zuhal Demir niet kan gezegd worden.
    EN trouwens ook Zemmour is in Frankrijk een buitenlandse naam. Zijn voorouders zijn van Berberse afkomst met een Mizrachi-Joodse achtergrond, dacht ik. Toont nog eens wat voor soort fanatici Ecolo is. Zemmour een antisemiet!

  5. Eindelijk eens iemand die realiteit in zijn antwoorden heeft. Brussel is effectief derde wereld geworden, waar criminaliteit regeert. SPA en PS zijn daar verantwoordelijk voor en niemand anders. En al die vreemden in de politiek die hun cultuur hier doen gelden. Weg ermee

Plaats een reactie

Delen