De wortels van de hedendaagse 'culture wars'

Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Bouchez over Groen: “Partij van enkele procenten kan niet voor heel het land beslissen”

Redactie PAL

MR-voorzitter Georges-Louis heeft opnieuw stevig uitgehaald naar Groen en Ecolo. Dat deed hij op Twitter naar aanleiding van de nieuwe saga rond de kernuitstap. Volgens Bouchez kan het niet zo zijn dat een kleine partij de plak zwaait voor wat betreft het energiebeleid.

Gisteren flakkerde het debat over een eventuele verlengde opening van de kerncentrales opnieuw op. Aanleiding was de gemeenschappelijke oproep van de werkgeversorganisaties uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië om de twee jongste kerncentrales na 2025 toch open te houden. “De context in ons land en in Europa is dermate gewijzigd dat het nu niet te verantwoorden is om in 2025 een volledige kernuitstap door te voeren”, klonk het.

Bocht van 180 graden

De oproep van de werkgeversorganisaties leek voor heel wat partijen het signaal om hun kar te keren. Egbert Lachaert, voorzitter van de Open-VLD, heeft naar eigen zeggen “heel veel begrip” voor de bezorgdheden van de werkgevers. “Er is geostrategisch echt wel iets relevants gebeurd wanneer Rusland, een belangrijke gasleverancier, plots 100.000 soldaten aan de grens van Europa zet”, aldus Lachaert. Ook CD&V sluit zich daar bij aan. Ten slotte lijkt ook Vooruit het mogelijk te willen maken om in de toekomst nog kernenergie op te wekken. Daarom willen de drie partijen de wet op de kernuitstap nu aanpassen. “Je mag voor toekomstige generaties niks uitsluiten.”, zei Rousseau daarover.

Bouchez in de aanval

Georges-Louis Bouchez, die zich steeds fel verzet heeft tegen een sluiting van de kerncentrales in 2025, ziet nu een kans om zijn slag thuis te halen. Op Twitter haalt hij dan ook fel uit naar Groen en Ecolo, die de enige partijen zijn die overtuigd blijven van een kernuitstap. “Lees het regeerakkoord met de onvervulde voorwaarden voor een kernuitstap.”, klinkt het. Volgens Bouchez is het tijd dat de groenen de realiteit eindelijk eens onder ogen zien. “Het kamp van de weldoeners zou met de voeten op de grond moeten komen en de argumenten begrijpen die de verlenging onmisbaar maken.” Afsluiten doet hij met een niet mis te begrijpen uithaal. “Een partij van enkele procenten kan niet voor heel het land beslissen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Bouchez over Groen: “Partij van enkele procenten kan niet voor heel het land beslissen””

  1. Groen! De meest nefaste partij voor de samenleving. Weet je dat deze uitspraak als haatspraak kan aangemerkt worden? Laten we elkaar geen mietje noemen, maar wetten over haatspraak zijn heel subjectief en vooral politiek geïnspireerd en er op gericht om onwelkome opinies in de kiem te smoren. Wetten over haatspraak zijn een aanfluiting van de vrije meningsuiting. Er zijn Imams die ons westerlingen verwijten van varkens te zijn, erger nog, nog slechter dan een beest. Voor mij kan dat. Het is alleen maar als een imam dat zegt over westerlingen dat dit oké is, als wij dat zeggen over moslims is dat haatspraak. Zie je. Sorry dat ik dit item misbruikt heb.

Plaats een reactie

Delen