Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Uncategorized

CD&V-burgemeester: “Iedereen weet dat er een tsunami zit aan te komen in 2024”

Anton Schelfaut

Francis Benoit (CD&V), burgemeester van Kuurne, voorspelt voor 2024 een scenario waarin het Vlaams Belang en de PVDA een massa ‘proteststemmen’ in de wacht slepen. “De hele traditionele politiek is straks een bruistablet”, waarschuwt hij in een interview met De Standaard.

“België is altijd een land van compromissen geweest, maar nu maakt men alleen nog flauwe afkooksels”, steekt Benoit van wal. “Men durft niet meer te beslissen. Uit schrik. Iedereen weet dat er een tsunami zit aan te komen in 2024.”

Benoit meent dat de federale regering die tsunami wil tegenhouden met “goed bestuur”, maar net daar wringt volgens hem het schoentje. “De ministers op zich zijn competent, maar het systeem is rot”, oordeelt hij. “De omstandigheden maken het ook niet makkelijk. Er is corona, en ook de samenstelling van Vivaldi, met zeven partijen, helpt niet.”

“Maar wat men nu rond energie heeft beslist, dat zou ik zelfs niet durven te presenteren”, vervolgt Benoit. “Men heeft haastig iets in elkaar geflanst, omdat de deadline naderde waarop het sociaal tarief stopte, en men belooft nu een hink-stap-sprong naar een verlaagd tarief. Echt, van zo’n oplossingen worden mensen alleen maar kwader.”

Bruistablet

De Kuurnse burgemeester verwacht dan ook dat het Vlaams Belang en de PVDA in 2024 een massa ‘proteststemmen’ zullen binnenhalen. “Ik ben bang dat dat het scenario voor 2024 wordt, ja. Een regering vormen zal daardoor opnieuw erg moeilijk worden”, meent hij.

Benoit vergeleek zijn partij CD&V ooit met een bruistablet, maar volgens hem is stilaan de hele traditionele politiek in hetzelfde bedje ziek. “Mensen denken niet meer in vakjes, maar de partijen wel. Er zal herverkaveling nodig zijn, partijen zullen zichzelf moeten heruitvinden”, besluit hij. “Bij de liberalen, Vooruit en de groenen hoor ik hetzelfde. Geen enkele partij kan alles bieden. En toch is dat wat mensen zoeken, weg van ideologie. Dat is een grote uitdaging voor de politiek zoals die nu georganiseerd is.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over “CD&V-burgemeester: “Iedereen weet dat er een tsunami zit aan te komen in 2024””

  1. Inderdaad, ons electoraal vonnis over het politiek-correct ontaard Viv-Aldi wanbeleid zal onbarmhartig zijn en hopelijk de nog nauwelijks in de recente peilingen op een kier “open” VLD dan eens en voor altijd, dus definitief tot “gesloten” VLD laten devalueren wegens hun haat tegen onze “Vrijheid van Meningsuiting”

  2. Toch ene die het verdikt van 2024 durft benoemen, en ik voorspel erbij dat OVLD en Groen dicht tegen de grens van 5 % aanleunen. Maar geen probleem om een regering te vormen ze kunnen CDH en Défi er nog bijnemen .Negen partijen dus met elk een vice-premier en 30 ministers moet kunnen in dit apenland

  3. Het VB en de PVDA zijn de enige niet gecorrumpeerde partijen. Het gevaar loert om de hoek (Wetstraat) met de corrupte systeempartijen die liever de politiestaat sponsoren ipv de btw op energie te verlagen.

  4. Ok ben het woord protest stemmen beu gehoord , alsof de grootste meerderheid dit gewoon doen uit wraak , het Vlaamse volk is de traditionele leugens en onkunde,eigen belangen kots beu – velen vonden heel veel goede herkenningspunten in het VB

  5. Dapper antwoord van deze burgervader, echter too litle too late.
    Weer veel uitleg enerzijds/anderzijds, maar geen antwoord. Hij weet zeer goed dat alles begonnen is met het opstellen van het cordon. Indien dit niet was gebeurd zou het VB nu niet in deze luxe positie zitten. Eigen schuld dikke bult.

  6. Politici die niet meer denken/handelen in het belang van het land en zijn burgers, maar alleen denken aan de volgende verkiezingen en hun inkomen verdienen geen enkele stem. Het huidige Vivaldi is een schoolvoorbeeld hoe het niet hoort. De proteststem voor de extremen is ook niet de oplossing. Ik weet het ook niet meer maar het huidige Belië is gedoemd te verdwijnen. Een deftig alternatief…?!

  7. Een Tsunami? Zoals diegene welke voorspeld werd in de USA 2020 omdat 1 iemand massa´s volk trok terwijl de andere speeches gaf voor zijn veiligheidsagenten en enkele perslui, maar uiteindelijk met wat hulp van bedrog toch in het witte huis (k)raakte. Ik vrees dat we de verkiezingen in 2024, als vivaldi het tot dan lukt, ook beter goed controleren om niet voor verrassingen te staan.

  8. Eerst zien en dan geloven. Trouwens noem mij een regering na WO2 die zijn kiesbeloften in de regering uitgevoerd heeft? Eens in de wetstraat maakten ze allemaal een bocht van 180 graden. Het excuus: het was een coalitieregering. Ondertussen geen enkele van die pipos die wil sleutelen aan de kieswet. Ik ben geen fan van Alexander De Croo, maar hij neemt als liberaal wel zijn verantwoordelijkheid op als regeringsleider en icoon van het grootkapitaal, terwijl Bart De Wever in 2014 de vlucht vooruit nam richting Antwerpen en de kroon afstond aan de Waal en loser Charles Michel. Hoe sommigen BDW en zijn partij nog au sérieux nemen is mij een raadsel.

  9. Ikzelf ben de traditionele partijen meer dan kotsbeu !!! De Belgische Staatsschuld is opgelopen naar 504 miljard euro, de onophoudelijke waanzinnige massamigratie op de kosten van belastingbetalers, de overdreven hoge energiefacturen (gas/elektriciteit/brandstoffen), de toenemende armoede onder de eigen burgers, corrupte politici die ongestraft verder hun loon krijgen uitgekeerd, het eeuwige pamper-/knuffelbeleid tegenover vreemde origine (moslims) enz. !!! Een andere politieke vernieuwing is dringend gewenst, misschien met het Vlaams Belang ???

  10. Ach, zolang Vivaldi + NVA samen meer dan 50% halen maken die zich geen zorgen. In 2024 krijgen we opnieuw een samenraapsel van verliezers, gesteund door NVA en dan zijn we weer de pineut voor de volgende 4 jaar. Ongelooflijk eigenlijk dat mensen blind blijven stemmen op de politici die ons land aan het omvormen zijn tot een totalitaire staat!

Plaats een reactie

Delen