Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina

Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina. Photonews

Uncategorized

Journalist die uithaalde naar De Croo aangehouden doordat hij ‘Vrijheidskonvooi’ volgt

Redactie PAL

Gisteren werd Alexandre Penasse, die journalist die vorige week premier Alexander De Croo aansprak op de persconferentie van het overlegcomité, aangehouden door de politie. Dat brengt P-magazine. Penasse volgde op dat moment in een auto het ‘Vrijheidskonvooi’.

Alexandre Penasse is journalist voor de nieuwssite Kairos Presse en laat zich al de gehele coronacrisis kritisch uit over het beleid van de regering. Zo confronteerde hij eerste minister Alexander De Croo vorige week nog op de persconferentie van het overlegcomité. “Meneer De Croo, uw persconferenties zijn allemaal voor de show. U hebt geen antwoorden en het is tijd dat u uzelf vragen gaat stellen.”, zei hij toen. De geschiedenis zal jullie allemaal veroordelen.”, klonk het nog, waarna Penasse de zaal verliet.

De Croo reageerde toen niet inhoudelijk op de uithaal van Penasse, maar relativeerde diens woorden. “Soms is er komedie op een persconferentie.”, zei de premier.

Aanhouding

Penasse en zijn cameraman werden gisteren opgepakt in Brussel. Ze waren op dat moment verslag uit aan het brengen over het ‘Vrijheidskonvooi’. Hun auto stond langs de kant van de straat geparkeerd, maar toch vond de politie het nodig om Penasse aan te houden. Het is duidelijk dat dit alles niet naar de zin van de journalist was. “Jullie houden mij hier al uren vast, puur omdat jullie orders gekregen hebben van Close (de burgemeester van Brussel, nvdr).” Alles werd gefilmd door een brandweerman uit de nabijgelegen kazerne.

Eerst moest hij gedurende 3 uur in zijn auto blijven, omdat hij ‘administratief’ was aangehouden. Uiteindelijk werd hij ook effectief gearresteerd. Ondertussen is Penassa weer vrijgelaten, al blijft het onduidelijk waarvoor hij in de eerste plaats werd opgepakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




24 gedachten over “Journalist die uithaalde naar De Croo aangehouden doordat hij ‘Vrijheidskonvooi’ volgt”

  1. Typisch iets voor vld, ik heb de bewijzen dat een parlementslid van de cvp corrupt is maar ik moet zwijgen, een goed jaar geleden Q er over aangeschreven dat de blauwe procureur generaal patrick vandenbruwaene ook corrupt is en ik werd van het vliegtuig gehaald en in de cel gestoken want ik moet mijn mond houden omdat ik corruptie van cvp en vld heb aangekaart, ik verschiet van niets meer in deze dictatuur.

  2. Wie er nu noch zou twijfelen dat de O-VLD aan het afglijden is naar totalitaire toestanden is ziende blind en horende doof! Dit zijn situaties zo uit de Poetin-landen gegrepen! De niet-systeem pers wordt geïntimideerd om hun aan banden te leggen zodanig dat ze keurig in de systeem-pas lopen !Bedankt Alexander De Croo dat je het er zo vinger dik oplegt!!De O-VLD glijdt aan een razende snelheid naar links! Pas ook linkse partijen een nieuwe concurrent komt eraan…

  3. De manier waarop de roverheid hier de pers in zijn greep heeft, beangstigt me. België heeft alleszins geen lessen te verstrekken aan Polen of Hongarije. Het lijkt hier hoe langer hoe meer op Noord-Korea!

  4. België is meer en meer aan het afglijden naar het niveau van landen als China en Noord Korea. Waarom weer eens niet het leger inzetten of is de norm voor legerinzet een politieker en in bijberoep viroloog te ontmaskeren en bekritiseren? Eerst de pers omkopen met miljoenen belastinggeld, dan burgers met rechtse ideeën vervolgen, nu journalisten vervolgen…85 jaar geleden gebeurde identiek hetzelfde in een buurland als hier nu.

  5. Wat denk je dat crocro zijn thuishaven is VLD .van vader croo tot burgemeester . Rechters en parket magistraten .het stikt hier van vlders .wil je een zaak oplossen ,word VLD zoniet krijgen we je wel klein . Machts misbruik op elk vlak

  6. Beste ,
    Trump werkt mee om ons te bevrijden.
    De media heeft u misleid tov Trump.
    Kijk maar eens welk schandaal er in Amerika momenteel aan de gang is.(Fox news)
    Andere media durft hierover niks zeggen omdat ze mee in het complot zitten.
    En dit is nog maar het begin.
    Iedereen zou op zen minst een stukje waarheid moeten kennen.
    Informeer je daarom op alternatieve kanalen.
    DE MAINSTREAM MEDIA LIEGT OVER ALLES

  7. Nonsens Trump zei het rechtstreeks tegen de pers dat ze leugens verkochten en liet geen ander achterbaks aanhouden! Er zijn honderden filmpjes te zien waarop hij hun niet wou antwoorden vanwege de censuur en het hun ook duidelijk zei hij was de enige die dit durfde de rest koopt de boel om net als hier alles omgekocht is !!

  8. Alexander De Croo is het politiek symbool van het liberaal totalitarisme in België en Vlaanderen. Wat mij nog het meest verbaast is de stilte die heerst in de talrijke parlementen die Belgikske rijk is. Vrijheid van pers geldt blijkbaar niet voor de onafhankelijke pers. Bravo Alexandre Penasse journalist bij de nieuwssite Kairos.

  9. Onze democratie is dood. Onze politiek is een poppenspel. De media regeren het land. Onze media journalisten worden elke dag bewerkt door 91000 lobbyisten in Brussel. Die worden allemaal betaald met Amerikaans belastinggeld. Twee weken geleden heeft het Amerikaanse congres opnieuw 1.5 biljoen USD goedgekeurd voor “training en opleiding van westerse journalisten”

  10. Elke dictatuur begon met censuur en uitschakeling van de oppositie. Hier zitten we ondertussen al veel verder. België wordt geleid en misleid door elitaire loges. Zijn papa zit daar nog dieper in dan hij, en is er 1tje met heel veel macht

  11. Beste Liesbeth, gezien jij een beetje traag van begrip bent zal ik het jou nog eens uitleggen: 1/ bij de Holocaust was ik ook niet ter plekke en toch weet ik zeker dat het gebeurd is! 2/ Dat hij met “rot” bedoeld dat het gerecht vol zit met politiek benoemde rechters die af en toe een wederdienst moeten doen aan die politiekers is ook een publiek geheim. 3/ Met “hun verdiende loon” bedoeld hij dat ze een afstraffing zullen krijgen bij de volgende verkiezingen. Is dat duidelijk of moet ik er nog een tekeningetje bij maken? Manman, jullie linkse woke debielen stonden echt wel achteraan in rij toen het verstand werd uitgedeeld, hé?

Plaats een reactie

Delen