Georges-Louis Bouchez, Egbert Lachaert & Volodimir Zelenski (Photonews & Shutterstock)

Brussels, Belgium. 5th June 2019. Ukrainian President Volodymyr Zelensky is welcomed by European Council President Donald Tusk ahead of their meeting.

Uncategorized

Lachaert en Bouchez: partij Zelenski kan lid worden van Europese liberalen

Belga Press Agency

‘Dienaar van het Volk’, de partij van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, kan toetreden tot ALDE, de liberale fractie in het Europees Parlement. Dat is beslist op een bijzondere vergadering van de Europese partijvoorzitters van ALDE, zo melden Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en zijn MR-collega Georges-Louis Bouchez, die naar eigen zeggen het voorstel tot lidmaatschap van de partij van Zelenski lanceerden.

Tijdens de vergadering werden de acties van Rusland krachtig veroordeeld. “De Russische agressie in Oekraïne is niet uitgelokt, onrechtvaardig en onwettelijk. De internationale gemeenschap moet zo hard mogelijk optreden tegen deze invasie”, stellen Bouchez en Lachaert in een gezamenlijk persbericht. De veerkracht die president Zelenski en het Oekraïnse volk de laatste dagen laten zien, verdient alle steun, aldus nog de liberale partijvoorzitters.

ALDE keurde maandag ook een resolutie goed die oproept tot een aantal internationale acties. Zo wordt gepleit voor het sturen van aanvullende financiële hulp en defensief militair materiaal naar Oekraïne en het verlenen van assistentie in cyberveiligheid. Daarnaast moet het afdwingen van een No Fly Zone overwogen worden. Oekraïne is daar vragende partij voor. “Ze bieden hard verzet, maar Rusland heeft een overwicht in de lucht. Dat overwicht moeten we helpen breken”, klinkt het. 

Voorts moet de Europese Unie gesprekken opstarten over een versneld EU-lidmaatschap voor Oekraïne en moet de EU snelle stappen naar gasonafhankelijkheid nemen. 

ALDE pleit nog voor massale sancties, bescherming voor andere landen uit Oost-Europa en het uitwerken van een Marshallplan voor Oekraïne voor na het conflict.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

6 gedachten over “Lachaert en Bouchez: partij Zelenski kan lid worden van Europese liberalen”

  1. Niet zo rap jongens. Of willen jullie Verafstoot een verlaat Valentijnscadeautje doen? Jullie bemoeienis grenst aan lijkenpikkerij.
    Hopelijk zullen de Oekraïners zich tweemaal bedenken alvorens op de blauwlinkse avances in te gaan.

  2. Kan lid worden van links liberalen??? New world order ja gewoon oekraine uit de eu houden neutraal terein maken! Rusland gelukkig de gang van zaken kan doorgaan het einde van het conflikt. De europa dictators moeten zwijgen waar was mijn vrijheid tijdens corona? (Waar is corona eigenlijk opeens?) Laat de rus maar komen ik ontvang hen met open armen! Dictatuur europa moet stoppen en sleepy joe mag weer gaan slapen tot de volgende verkiezingen!

  3. Gaat lachebekje dan ook de trofee van GROEN eindelijk afnemen zodat De Croo kan gaan janken bij zijn papa??? Ze gaan iets steunen dat 100% tegen hun VIVALDI beleid ingaat, no het verheerlijken van gas

  4. Stel u voor de hypocrisie druipt er vanaf .De VLD ruikt weer iets om aan stemmen te komen terwijl ze zover weggezakt zijn in de peiling .Wees maar gerust nieuwe maskers zullen jullie niet passen de blauwe machtsbedriegers .Toeteren op de zijlijn en terwijl nog meer benzine op het vuur gieten lafaards

Plaats een reactie

Delen