De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Vijf naaste medewerkers van Boris Johnson stappen op

Niels Geerinck

De leegloop lijkt te zijn begonnen op Downing Street 10. Vijf naaste medewerkers van de Britse premier Boris Johnson namen inmiddels al ontslag. De aanleiding daarvoor blijkt de houding van Johnson te zijn in het zogenaamde ‘Partygate-verhaal’.

Munira Mirza stapte gisteren als eerste op. Mirza stond aan het hoofd van Johnsons beleidsteam. Drie andere medewerkers volgden haar voorbeeld en dienden later die dag hun ontslagbrief in. Zo namen zijn directeur communicatie en stafchef samen ontslag. Deze waren vooral niet opgezet over de houding die Johnson aannam nadat hij kritiek kreeg. De Britse premier organiseerde 18 feestjes in zijn ambtswoning, tijdens de verschillende lockdowns. Momenteel wordt de zaak nog grondig onderzocht.

Vooralsnog is er geen duidelijkheid over het eventuele opstappen van Johnson. Toch klinken er binnen de Conservative Party al wat stemmen in die richting. Als meer dan 15 procent van de conservatieve parlementsleden een brief met een motie van wantrouwen indienen, is zijn positie wankel. Momenteel ligt het aantal moties van wantrouwen op 17. Om een meerderheid te bekomen moeten daar nog eens 54 brieven bovenop.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen