Marion Maréchal - Afbeelding: Shutterstock

Marion Maréchal - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Biedt Marion Maréchal officieel haar steun aan Zemmour aan? “Een kwestie van tijd”

Niels Geerinck

Uit Marion Maréchal binnenkort haar officiële steunbetuiging voor de presidentskandidatuur van Eric Zemmour? Ingewijden bij Le Figaro menen van wel. Ook haar tante, Rassemblement National-boegbeeld en presidentskandidate Marine Le Pen, noemt het “een kwestie van tijd” alvorens haar nichtje de bekendmaking doet.

Volgens bronnen bij Le Figaro zou Marion Maréchal zondag aanstaande haar officiële steunverklaring de wereld insturen. Dat zou meteen ook de terugkeer van het nichtje van Le Pen in de politiek betekenen.

Eind januari liet ze nog weten dat ze met haar mogelijke steun aan de kandidaat voor Reconquête niet enkel als “uithangbord” wil worden gebruikt, maar dat het ook daadwerkelijk haar ‘echte’ terugkeer naar de politiek zou betekenen. In 2021 trokken Maréchal en Zemmour samen naar Hongarije om daar Viktor Orban te ontmoeten. Toen ontboezemde ze dat de nakende presidentsverkiezing de politieke microbe in haar weer “prikkelt” en leek ze, net als Jean-Marie Le Pen, sympathie te koesteren voor Eric Zemmour. Ze gaf zelf ook meermaals aan dat ze “neigde naar” de kandidaat voor Reconquête.

De uitspraken van Marion Maréchal over Zemmour noemde haar tante op haar beurt dan weer “brutaal, heftig en pijnlijk”. Toch bleef het koffiedik kijken inzake welke kandidaat haar steun zou verkrijgen.

Dan toch niet Marine Le Pen

Vorige maand lichtte ze dan uiteindelijk toch een tipje van de sluier. Marion koos ervoor om haar tante en het Rassemblement National niet te steunen in april. Die keuze komt voor weinigen uit de lucht vallen. Marine Le Pen en Marion liggen al een hele poos in de clinch met elkaar en Marion is al sinds 2019 geen officieel lid van het Rassemblement National meer.

Het nieuws kwam dus allerminst als een verrassing voor Marine. “Ik ben er zeker van dat ze hem gaat steunen. Het is een kwestie van dagen”, aldus de kandidate voor RN tijdens een uitzending van BFMTV. “Het doet me persoonlijk wel verdriet. Ik ben de enige die kan winnen van Emanuel Macron”, zo voegt Le Pen toe.

Dan wel voor Zemmour?

Gaat Marion Maréchal dan wél haar kar achter die van Eric Zemmour spannen? Dat is de vraag die heel politiek Frankrijk bezighoudt. Volgens Le Figaro wijzen er meerdere bronnen in die richting.

Naar alle verwachting zal ze haar officiële steun verkondigen op de eerstvolgende bijeenkomst van Zemmour. Die zal plaatsvinden in Toulon aankomende zondag. In de Zenith van de stad worden meer dan 7.000 sympathisanten en aanhangers verwacht. Op de agenda staan de aankondiging en introductie van nieuwe politieke gezichten die mee de campagne zullen ondersteunen en vormgeven. Heel wat internen menen dat ook Marion Maréchal daar haar opwachting zal maken en haar engagement er zal concretiseren.

De hoofdstad van de Var was steeds een ‘warm bad’ voor Zemmour, zo zegt hij. De presidentskandidaat begon hier zo’n 2 jaar geleden zijn befaamde tour door het land, toen nog als auteur van het boek ‘La France n’a pas dit son dernier mot’ (Frankrijk heeft zijn laatste woord nog niet gezegd). Die tour vormde een “opwarmer” van zijn presidentscampagne.

Het blijft afwachten of Marion Maréchal zich achter de kandidaat van Reconquête zal scharen. Al kan hij de eventuele steun wel goed gebruiken, na verlies in de peilingen omwille van zijn standpunt over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

https://redactie.palnws.be/2022/02/eric-zemmour-krijgt-steun-vanuit-de-bourbon-dynastie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Biedt Marion Maréchal officieel haar steun aan Zemmour aan? “Een kwestie van tijd””

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen