Charles Michel (Photonews)

Charles Michel (Photonews)

Uncategorized

Charles Michel herverkozen als voorzitter van de Europese Raad

Belga Press Agency

Op de Europese top in Brussel hebben de staatshoofden en regeringsleiders Charles Michel opnieuw verkozen als hun vaste voorzitter. De Belgische oud-premier krijgt zo een tweede – en laatste – mandaat van 2,5 jaar.

De herbenoeming van Michel was een formaliteit. Toen hij na verkiezingen van 2019 voorzitter van de Europese Raad werd, was dat altijd met de bedoeling dat hij vijf jaar op post zou blijven.

Er waren donderdag dan ook geen tegenkandidaten voor Michel. Hij werd unaniem opnieuw verkozen. De 27 leiders benoemden hem ook opnieuw als voorzitter van de Eurotoppen.

Het tweede mandaat van Michel vangt officieel aan op 1 juni 2022 en loopt tot 30 november 2024.

Michel is nog maar de derde vaste voorzitter van de Europese Raad, na Herman Van Rompuy en de Poolse oud-premier Donald Tusk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

8 gedachten over “Charles Michel herverkozen als voorzitter van de Europese Raad”

  1. Natuurlijk hebben ze die terug herkozen, ze konden niet anders. Een grotere clown met zo’n mimiek en uitstraling moet nog geboren worden. België, de kweekvijver voor debiele politiekers🙄.

  2. Door Biden dik op zijn nummer gezet. Die feliciteerde hem met zijn herverkiezing zonder tegenstander. Inspector Clouseau zijn gezicht sprak boekdelen. Die Biden heeft toch nog zijn momenten.

  3. Proficiat aan Michel met zijn Stalinistische overwinning score.
    En direct mocht Michel een staatshoofd ontvangen in zijn -onze- EUROPESE RAAD.
    Klein minpuntje de legitieme staatshoofden van de raad moesten een achteringang nemen
    zodat het bezoekende staatshoofd zijn intrede kon doen om duidelijk te maken dat hij de leider van onze wereld is. en nee het was niet” Dictator” Vladimir Poetin.
    Arm Europa, dat dit niet vernederend vind maar normaal.

Plaats een reactie

Delen