Betoging op Corsica (Photonews)

Betoging op Corsica (Photonews)

Uncategorized

“Frankrijk bereid te praten over autonomie Corsica”

Belga Press Agency

“We zijn klaar om zo ver te gaan als autonomie” voor Corsica. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin dinsdagavond gezegd tegen het regionale dagblad Corse-Martin. De minister komt met de opmerkelijke uitspraak aan de vooravond van een tweedaags bezoek aan het eiland, na dagenlange onrust op het eiland in de Middellandse Zee.

Darmanin benadrukte dat de voorwaarde voor een gesprek tussen Corsicaanse vertegenwoordigers en de regering over de toekomst van het eiland de terugkeer van de rust is, zo staat in een uittreksel uit een interview met de krant dat op de website is gepubliceerd.

Op Corsica wordt al ruim een week gedemonstreerd. Daarbij zijn zondag tientallen agenten en betogers gewond geraakt. Aanleiding voor de protesten is de aanval op de Corsicaanse separatist Yvan Colonna door een medegevangene, waardoor Colonna ernstig gewond raakte.

De 61-jarige separatist, die een levenslange celstraf kreeg vanwege de moord op de gouverneur van Corsica in 1998, ligt sinds de aanval in coma. Demonstranten beschuldigen de Franse autoriteiten ervan Colonna tegen zijn verzoek in niet te hebben overgebracht naar een gevangenis op Corsica. In Bastia, in het noorden van het eiland, namen zondag volgens lokale media enkele duizenden mensen deel aan het protest.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

4 gedachten over ““Frankrijk bereid te praten over autonomie Corsica””

Plaats een reactie

Delen