De Chinese president Xi Jinping en de Russische president Vladimir Poetin (Wikimedia)

De Chinese president Xi Jinping en de Russische president Vladimir Poetin (Wikimedia)

Uncategorized

Rusland vraagt militaire hulp aan China

Belga Press Agency

Rusland heeft China na de lancering van de invasie in Oekraïne om militaire hulp gevraagd. Dat melden Amerikaanse media die zich baseren op Amerikaanse regeringsbronnen.

Op welke hulp Moskou precies hoopte van Peking is niet duidelijk. Ook is niet geweten of China op het verzoek heeft gereageerd, berichtten onder andere  de Washington Post, de New York Times en de Financial Times zondag. Rusland zou eveneens om economische bijstand hebben gevraagd om de gevolgen van de sancties te beperken, luidt het.

Het communistische regime in Peking heeft tot nu toe geprobeerd een eerder neutrale houding aan te nemen in het conflict over Oekraïne. Rechtstreekse steun aan bondgenoot Rusland zou China wellicht in conflict brengen met onder andere de westerse wereld, die toch goed is voor een groot deel van de wereldeconomie.

Washington heeft China en de Chinese bedrijven er bovendien al verschillende malen voor gewaarschuwd Rusland niet te helpen bij het omzeilen van sancties. Doen ze dat wel, dan dreigen ook “de Chinese bedrijven zelf het doelwit te worden van Amerikaanse strafmaatregelen”.

De Chinese ambassade in de VS ontkent de feiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Rusland vraagt militaire hulp aan China”

  1. Bestaat God echt? Jawel, hij woont in de schurkenstad Washington (veroverd met het geweer, kanonnen en de bijbel, op de oorspronkelijke bewoners de Indianen). Het zou natuurlijk kunnen dat de duivel (Joe Biden) zich vermomd heeft als een valse God. In de plaats van de Russen en Chinezen zou ik alvast beginnen met atoomschuilkelders te bouwen. Want de Amerikanen en EU staan vol ongeduld te trappelen om een derde wereldoorlog te beginnen. Oorlogen beginnen altijd met economische sancties en eindigen met bommen en granaten. De haviken onder ons zullen niet ontgoocheld worden door de geradicaliseerde liberalen in Europa en Amerika.

Plaats een reactie

Delen