20130302 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration picture shows the Actiris logo in Brussels on Saturday 02 March 2013. Actiris is the Brussels Employment Agency. BELGA PHOTO SISKA GREMMELPREZ

Uncategorized

Brusselse jeugdwerkloosheid daalt fors

Belga Press Agency

Eind maart telde het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 85.878 werkzoekenden, wat een werkloosheidsgraad van 14,9 procent betekent. Dat is een daling van 5,6 procent sinds maart 2021. Op maandbasis is het aantal niet-werkende werkzoekenden wel gestegen met 0,2 procent. De jeugdwerkloosheid is op jaarbasis met 7,8 procent gedaald. Dat meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag. Actiris heeft in maart 78,6 procent meer vacatures geregistreerd sinds maart 2021.

Eind maart 2022 was bijna de helft van de 85.878 niet-werkende werkzoekenden al langer dan twee jaar op zoek naar een job. Het merendeel beschikt hoogstens over een diploma van de tweede graad van het secundair onderwijs, of een diploma dat in België niet erkend wordt. De klassieke werkloosheid is lager omdat de tijdelijke werkloosheid en overbruggingsrecht.

Actiris ontving in maart 7.317 werkaanbiedingen. Als de aangeboden vervangingscontracten niet meegerekend worden, gaat het om een stijging van 55,3 procent. Die kan verklaard worden door de verbeterde registratie van de interim-werkaanbiedingen enerzijds, en door een geleidelijk maar duidelijk herstel van economische activiteit in horeca, handel, transport en bouw, zegt Actiris. Dat Actiris werkaanbiedingen van VDAB binnenhaalt volgens bredere criteria, speelt ook een rol.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

Plaats een reactie

Delen