Een Kwestie van Geloof #26: Woke in de kerk van het VK - deel 1

Een Kwestie van Geloof. Shutterstock

Uncategorized

‘Een kwestie van geloof’ #3: Conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan laait weer op

Stijn Derudder

De derde aflevering van ‘Een kwestie van geloof’, de wekelijkse podcast van PAL CAST, het podcastkanaal van PAL NWS en ‘t Pallieterke, is vanaf nu beschikbaar. In deze podcast heeft gastheer Stijn Derudder het met theologe en columniste Sonja Dahlmans over religie, de verhoudingen tussen de verschillende religies en het christendom in het bijzonder.

Het langdurige conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan laait weer op. De betwiste regio Nagorno-Karabach (Artsach), met zijn etnisch Armeense meerderheid, is juridisch een deel van het islamitische Azerbeidzjan, maar is in de praktijk in handen van de zelfverklaarde republiek Nagorno-Karabach, die ondersteund wordt door het christelijke Armenië. Stijn en Sonja geven een stand van zaken, maar bespreken ook de rol van Rusland, Turkije en het Westen in dit langdurige conflict.

‘Een kwestie van geloof’ is te beluisteren via uw vertrouwde podcast-app of op palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

2 gedachten over “‘Een kwestie van geloof’ #3: Conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan laait weer op”

  1. Religie is idioterie. En daar is al heel veel geweld uit voortgevloeid, heel veel oorlogen voor gevoerd. Geloven is het meest overschatte en misbruikte werkwoord dat er is. Geloven in combinatie met gevoelens is zichzelf wat wijsmaken. De mens is het enige dier op Aarde die dat kan. Het zal ooit zijn ondergang zijn.

Plaats een reactie

Delen