Europese Commissie lanceert rechtsstaatprocedure tegen Hongarije

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Shutterstock

Uncategorized

Europese Commissie lanceert rechtsstaatprocedure tegen Hongarije

Belga Press Agency

De Europese Commissie gaat tegen Hongarije de procedure opstarten die het mogelijk maakt om de toekenning van Europese fondsen te koppelen aan het respect voor de rechtsstaat. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen dinsdag aangekondigd in het Europees Parlement.

“Eurocommissaris (voor Begroting, red.) Johannes Hahn heeft vandaag gesproken met de Hongaarse autoriteiten en hen op de hoogte gebracht dat de Commissie nu de formele notificatiebrief gaat versturen om het conditionaliteitsmechanisme op te starten”, zo verklaarde Von der Leyen tijdens het vragenuurtje in het halfrond.

Het zogenaamde conditionaliteitsmechanisme maakt de ontvangst van geld uit de Europese begroting voor het eerst afhankelijk van respect voor de rechtsstaat. Het mechanisme is sinds begin vorig jaar van kracht, maar ondanks aandringen van het Europees Parlement heeft de Commissie de lancering ervan tot dusver afgehouden.

De aankondiging van Von der Leyen komt er twee dagen nadat Hongaars premier Viktor Orbán voor de vierde keer op rij de verkiezingen won.

https://redactie.palnws.be/2022/04/bob-de-brabandere-vb-vanuit-hongarije-iedereen-is-verrast-ook-de-mensen-van-fidesz/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

26 gedachten over “Europese Commissie lanceert rechtsstaatprocedure tegen Hongarije”

  1. Dat duits onbekwaam kalf krijgt zelf compleet ten onrechte minimum 16.000 euro per maand ’toegekend uit de europese fondsen’.
    Zijn er geen dringender veiligheidsproblemen meer in dat deel van europa dat ze Orban een beetje gaan jennen? Die vent heeft legaal de verkiezingen gewonnen he zeg!
    Waarschijnlijk mogen enkel extreemlinksen nog verkozen worden.
    Zoals ze in naziland reeds bezig zijn om de rechtse kliek monddood te maken.
    Europees cordon sanitaire in de maak?

  2. De EU kan niet tegen haar verlies. Von der Leyen denkt van de aandacht voor de oorlog in Oekraïne gebruik te kunnen maken om een lidstaat te bestraffen wegens onvoldoende poco en woke.
    Een EU-lidstaat die Oekraïne steunt maar tegelijk door de EU wordt gestraft: laat dit een les wezen voor de Oekraïense EU-ambitie.

  3. De democratie heeft gewonnen in Hongarije en de klootzakken van het eu circus gaan sancties nemen. Kan het nog walgelijker. Mijn part vallen er een paar ‘verloren’ russische raketten op heel die corrupte boel. Hopelijk verlaat Hongarije deze klotebende met nog velen in zijn kielzog.

  4. De stem van het volk is van geen tel voor de Europese Elite (lees gebuisde politiekers Van hun land) om hun marxistische agenda erdoor te drukken maar voor oost Europese landen ligt dirnogniet te ver en ze herkennen het gevaar! Het Westen is jarenlang in slaap gewiegd om de horror te herkennen… Hopelijk staan ze op als het te laat is, moeilijk gaat ook.

  5. Het ligt er vingerdik op dat onze correcten te Brussel pisnijdig zijn vanwege de klinkende overwinning van Victor Orban!Hij werd gekozen door het volk dat kan van Michel,Ursula en de bende graaiers van de Europese Commissie niet gezegd worden!Ursula vergeet wel dat Hongarije > 470000 Oekraïners onderdak geeft.Dat hun procedure maar niet als een boemerang terugkomt als de Europese begroting moet goedgekeurd worden!

  6. Het was voorspelbaar, te midden van de grootste ramp in Europa sedert WO II gaan de uilskuikens van de EU zich daar mee bezighouden. Moest het niet zo triestig zijn je zou er nog meewarig over kunnen doen. Hopelijk stappen Polen en Hongarije er uit. EU moet niet onderdoen voor de eerste beste tirannenstaat.

  7. Ons Urs is iedereen te vlug af om zichzelf te kakken te zetten. Hoe dictatoriaal kan je zijn: amper 2 dagen na een even verrassende als verbluffende maar EU-onwenselijke verkiezingsoverwinning door Orban komt ze meteen in actie: ‘kijk eens wat ik durf’. Bovenal is la Leyen door niemand verkozen, enkel door het eigen parasieten- oligarchaat, afgekort als EU-elite. Tot nader order is Orban alleszins democratischer in zijn positie geraakt dan VDL.

  8. Wanneer gaat die dwaze hetze van de ondemocratische europese commissie eens stoppen. De Hongaren kiezen hun leiders en de politiek die ze willen volgen. Hongarij is een rechtsstaat met een democratisch verkozen parlement en leiders wat niet kan gezegd worden van de europese commissie waar alleen gebuisde politici een vet betaalde job krijgen zonder verkozen te zijn, kijk maar naar Michel en Von der Leyen die beide niet verkozen zijn door de Europese bevolking maar benoemd met de zege van Macron, die denkt dat hij een tweede Napoleon is. De Europe leiders à la Verhofstadt en C° zijn mede verantwoordelijk wat er zich nu in Oekraiene afspeelt en die bende gaat nu zeggen wat Hongarije meot doen.

  9. Wat een arrogante pretentie vanwege de Eurocratische Dictatuur, zonder het allerminste respect voor het feit dat Hongarije een autonome Natiestaat is met eigen democratisch gestemde wetgeving. Madammeke von der Leyen is bovendien omhoog gevallen tot haar functie ZONDER door de Europese Burgers democratisch verkozen geweest te zijn !

  10. Hongarije moet op dezelfde manier gestraft worden als Engeland. Elke vorm van kritiek tegen de georganiseerde graaimachine van onverkozen en nationaal uitgebraakte politici moet genadeloos afgestraft worden. Orban zal nu nog meer naar het oosten kijken, als het dat is wat Von der Leyen wil? Hij wil misschien liever onder een oud sovjet despoot leven, waar hij zeken van weet waar hij staat dan onder een EU despoot waar hij zeker van weet waar hij niet staat. De EU zou beter oplossingen zoeken om van Russisch gas en olie af te geraken dan intern problemen te maken, maar misschien is het net dat wat Von der Leyen wil.

  11. Opgelet !!., Het gevaar komt steeds op een andere manier. In de jaren 30 was er in Duitsland een psychopaat die Europa in de vernieling reed door brullen en schieten op mensen. Nu is het dezelfde soort. Ze schieten niet en roepen niet. Neen, ze zijn veel subtieler, de von leyens en de schwabs. Ze komen op hun sokken, spreken Engels, hun eigen taal verstoppen ze als te ‘verdacht’. Ze indoctrineren de bevolking met hun media en duwen hun sociaal nationalistische ideeën door in de vorm van ‘globalisme’. En alle ander politieke apen in Europa lopen dit na; ooit nog gezien. Als je het zo bekijkt zou de clash in Oekraïne hier wel eens best in kunnen passen.

Plaats een reactie

Delen