Extinction Rebellion (Belga)

Uncategorized

Extinction Rebellion blokkeert toegang kolenterminal Gentse haven

Belga Press Agency

Vrijdagochtend blokkeerden een twintigtal activisten van de extremistische klimaatorganisatie Extinction Rebellion een kolenterminal in de haven van Gent. Ze protesteren tegen het gebruik van fossiele brandstoffen, die volgens hen vaak uit Rusland afkomstig zijn. Naast een wegblokkade zorgen een zestal “rode rebellen” voor veel theater.

De locatie van de actie werd door de klimaatextremisten geheim gehouden, om te voorkomen dat het protest verhinderd zou worden. De politie is in de buurt aanwezig, maar laat de actievoerders begaan. Vrachtwagens worden dan maar omgeleid. De activisten legden de focus op de kolenterminal, die volgens hen voor veel uitstoot zou zorgen.

Extinction Rebellion omschrijft het klimaatplan van de stad als “matig ambitieus” en zegt dat de uitstoot van het Gentse havengebied, deel van de North Sea Port, grotendeels genegeerd wordt. “Rusland is vandaag de belangrijkste handelspartner van de Gentse haven, met 6,2 miljoen ton goederen ingevoerd vorig jaar, waarvan het grootste deel steenkool. Dit resulteert in een enorme extreem hoge emissiezone ter grootte van vele malen het oppervlak van de Stad Gent en dat op een boogscheut van de Gentse LEZ.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Extinction Rebellion blokkeert toegang kolenterminal Gentse haven”

  1. Mochten het twee rechtsen en een paardekop geweest zijn dan zou de politie gauw een matrakkenballet opgevoerd hebben. Het waren echter zielsverwanten van de paarsgroene Gentse bestuursmeute, vandaar.

  2. Waarom gaan ze dan niet betogen in Antwerpen waar nva en groen dankzij de LEZ al 40 miljoen € inkomsten hebben “gestolen” van de burger maar de scheepvaart die miljarden keren meer vervuilt moet niet betalen. Jaren geleden zo eens een boete gehad en zei dat het gelijkheidsbeginsel was geschonden en dat ze maar naar de rechtbank moesten gaan en plots was de boete geseponeerd, dus ze weten verdomd goed dat het enkel om de poen te doen is.

Plaats een reactie

Delen