Emmanuel Macron & Marine Le Pen (Photonews)

Emmanuel Macron & Marine Le Pen (Photonews)

Uncategorized

Macron en Le Pen naar tweede ronde van Franse presidentsverkiezingen

Belga Press Agency

Zittend president Emmanuel Macron en Marine Le Pen nemen het zoals verwacht op 24 april tegen elkaar op in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Macron behaalde in de eerste ronde van zondag  tussen 27,6 en 29,7 procent, terwijl Le Pen tussen 23,5 en 24,7 zit, zo blijkt uit schattingen van de verschillende peilingsinstituten.

Macron, de 44-jarige stichter van de progressief-liberale beweging “La République En Marche” lag enkele weken geleden nog ruim op kop in de peilingen maar zag zijn voorsprong op de 53-jarige extreemrechtse Le Pen van de Rassemblement National steeds verder slinken. 

De extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon van La France Insoumise behaalt 20 procent. De twee andere kandidaten die nog iets betekenden in de peilingen, de extreemrechtse Eric Zemmour en de conservatieve Valérie Pécresse, zakten onder de tien procent. Zemmour klokt volgens de eerste berichten af op 7 procent, Pécresse op 5 procent.

De opkomst lag rond de 74 procent, en dat is het laagste niveau sinds 2002.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Macron en Le Pen naar tweede ronde van Franse presidentsverkiezingen”

  1. 74% deelname aan vrije verkiezingen vind ik veel.
    Verder is wie het haalt enkel belangrijk voor ons inzoverre het onze belangen dient of tegenwerkt. Landen, naties en volkeren hebben enkel belangen. Een lossere EU-bond (zoals de Britten wilden) en de afschaffing van de EU grondwet die boven alles staat kan goed of slecht uitdraaien voor onze belangen.
    Als het echter over de NAVO gaat, lees ik met genoegen het mea culpa van TVG, eigenlijk neemt hij daar de schuld op zich van de naïeviteit van FDW&Co. Sommigen hebben nog altijd niet door hoe ze als kleinere volkeren (of middelgrote als Heel-Nederland) nuttige idioten zijn voor de belangen van grootmachten. We zien wat er gebeurt als je buiten de NAVO staat. Ook Finland en Zweden hebben de juiste besluiten getrokken, de omgekeerde beweging van Franrijk zou een verzwakking zijn voor de overblijvendenen is niet in ons belang.

Plaats een reactie

Delen