Open Vld schiet socialistische plannen af: "Linkser dan de communisten"

Alexander De Croo. Photo News

Uncategorized

Open Vld schiet socialistische plannen af: “Linkser dan de communisten”

Belga Press Agency

Open Vld-Kamerlid Jasper Pillen is niet te spreken over de socialistische plannen om de overwinsten van bedrijven hoger te belasten. “Linkser dan de communisten”, klonk het donderdagmiddag op Villa Politica.

Vooruit legt in aanloop naar 1 mei een plan op tafel om overwinsten boven een rendement van 8 procent op geïnvesteerd kapitaal te belasten aan 35 procent, in plaats van de huidige 25 procent. Dat moet een miljard euro opleveren, een bedrag dat naar koopkrachtmaatregelen kan gaan. 

Open Vld-Kamerlid Jasper Pillen schoot die plannen donderdag op Villa Politica meteen af. “Dit zijn geen socialistische, maar puur communistische recepten”, zei hij. “Eerder deze week was Conner Rousseau (Vooruit-voorzitter, red.) nog lid van Vlaams Belang, nu is hij linkser dan de communisten.”

(Lees verder onder de tweet.)

Arbitraire drempel

De drempel van 8 procent noemde Pillen arbitrair. Bovendien treft dat ook de middenklasse, vindt hij. “We gaan geen kleine ondernemers of kmo’ers, die jobs geven en welvaart creëren en al harde tijden achter de rug hebben, opnieuw gaan straffen.”

Volgens het Open Vld-Kamerlid moeten de minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) en van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) nu dringend komen met hun plannen om de pensioenen te hervormen en de werkzaamheidsgraad op te trekken, “de beste manier om de sociale zekerheid betaalbaar te houden en de koopkracht te beschermen”. “Het is spijtig dat er in aanloop naar 1 mei gekozen wordt voor slogans, maar dat die plannen uitblijven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Open Vld schiet socialistische plannen af: “Linkser dan de communisten””

  1. Zolang Vooruit het knechtje van de PS speelt zal van vernieuwing weinig in huis komen, maar ook de situering van O-V(?)LD’er Pillen in deze discussie is dubieus: als Rousseau in een kortstondig nuchtere bui de waarheid spreekt wordt hij door hem in een extreemrechtse hoek getrapt. Wat is dan de mening van de blauwen over de Molenbeekse no go-zones. Ook voor de liberalen belooft hun luid rondgetoeterde partijvernieuwing lood om oud ijzer te zullen opleveren.

  2. De Ovld vergeet dat ze in een linkse regering zit en dat laatste heeft ze uitsluitend aan zichzelf te danken. Als je als zogenaamde “rechtse” partij niet weet dat je in een regering stapt met collega’s die graag geld uitgeven dat aan aan de bomen groeit of op iemands rug, dan moet je achteraf niet stoer komen doen. Lachaert heeft ondanks zijn donkerblauwe ambities een knieval gemaakt voor de rode loper van de regering en krijgt wat hij niet gevraagd heeft. Vanaf de eerste dag dat Lachaert toestemde in een regeringsdeelname zonder NVA heeft hij zijn geloofwaardigheid verloren.

Plaats een reactie

Delen