Illustration picture shows a protest of occupants of the former headquarters of KBC in Brussels, Monday 13 December 2021. The buildings will be taken down in the near future. Until then, a large group of sans-papiers and others have resided in the former offices. The police is now allegedly planning an expulsion. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ

Uncategorized

Tachtigtal asielzoekers blijven Brussels KBC-gebouw bezetten

Belga Press Agency

Zo’n tachtig personen houden zich nog op in het voormalige KBC-gebouw in de Brusselse Havenlaan, vlakbij Thurn&Taxis. Het gebouw wordt al enkele maanden bezet door een honderdtal mensen zonder papieren. De toelating om er te verblijven kwam op 8 april echter te vervangen.

“De eigenaar van het gebouw had de personen toegestaan om er tot vrijdagochtend te verblijven”, reageert politiewoordvoerder Johan Berckmans. Ze waren met ongeveer 150.”

“Hij had hen voorgesteld om zich te verplaatsen naar een andere opvangplaats in Elsene”, aldus Berckmans. “We hebben kunnen vaststellen dat een deel van hen zich daar kon installeren, maar er was geen plaats voor iedereen. Dus zijn er tachtig personen ter plaatse gebleven.”

KBC-gebouw wordt woonproject

Vrijdagochtend kwam de politie ter plaatse omdat een bouwfirma met de werkzaamheden wou beginnen. De tachtig personen mogen voorlopig blijven in afwachting van de beslissing van de eigenaar om hen al dan niet te laten uitzetten.

Het voormalige KBC-gebouw wordt sinds afgelopen augustus bezet door een honderdtal mensen zonder papieren. De eigenaar had hen oorspronkelijk de toestemming gegeven om er te verblijven tot 31 maart, wat uiteindelijk werd verlengd tot 8 april. Binnenkort zal er namelijk een woonproject van start gaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

3 gedachten over “Tachtigtal asielzoekers blijven Brussels KBC-gebouw bezetten”

Plaats een reactie

Delen