Energieminister Van der Straeten (Groen): "We hadden Doel 3 en Tihange 2 deze winter goed kunnen gebruiken"

Tinne Van der Straeten. Photo News

Uncategorized

Gilkinet wil dat snelheidsboetes proportioneler worden

Belga Press Agency

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil dat de straffen voor snelheidsovertredingen meer in verhouding staan tot de ernst van de overtredingen en het risico voor andere weggebruikers, zeker de meest kwetsbare.

De ongevallenstatistieken zijn niet goed. De cijfers zitten opnieuw op het niveau van voor de coronapandemie. Verschillende ministers komen daarom deze week met initiatieven.

Federaal minister Gilkinet pleit voor de invoering van veel hogere boetes voor zeer ernstige snelheidsovertredingen. Dat zegt hij in de kranten van Sudpresse en aan Belga. Vandaag is de hoogte van de boetes lineair: 56 euro voor de eerste 10 km/u boven de snelheidslimiet en vervolgens 6 euro buiten de bebouwde kom of 11 euro in de bebouwde kom per extra km/u.

Dat weerspiegelt niet het risico dat wordt gecreëerd, zegt Gilkinet. Bij meer dan 21 km/u boven de snelheidslimiet wil hij veel hogere boetes. Hij heeft het voorstel voorgelegd aan de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “Gilkinet wil dat snelheidsboetes proportioneler worden”

  1. Misschien moeten ze eens werk maken van boetes die gekoppeld worden aan loon of bezit. Een boete van 50 euro voor de modale vlaming is best al stevig maar de rijken met dure sportieve wagens trekken zich daar niets van aan want dat is voor hen een zakcentje. Niet iedereen voelt een boete even hard en dat is niet fair.

  2. Terecht vind Ik. @ Tomi, misschien is de catalogus waarde van de wagen een beter idee. Verder dreigt dit weeral een transfer van Noord naar Zuid te worden gezien de veel lagere pakkans in Wallonië.

  3. Tejoke zegt:

    Dat wordt weer een belasting transfer. In Vlaanderen wordt veel meer en correcter geflitst dan beneden de taalgrens. Zo wordt hunne bodemloze put toch maar weer wat aangevuld door het klootjesvolk dat we zijn

  4. En wat met het corrupt en laks justitie? Vlaams Belangers worden hard aangepakt door corrupte gliberaal en vrijmetselaar patrick vandenbruwaene, wie gelooft er nog in dit corrupt justitie?

Plaats een reactie

Delen