Basiliek van Koekelberg (Shutterstock)

Uncategorized

“Kerkgebouwen in Brussel 53 keer vaker doelwit van vandalisme dan moskeeën”

Belga Press Agency

Tussen 2019 en 2022 werden er in het Brussels Gewest 53 beschadigingen aan kerken of kapellen vastgesteld. In diezelfde periode was er slechts één keer een moskee het doelwit van vandalen. “Kerkgebouwen zijn in Brussel dus 53 keer vaker het doelwit van vandalisme dan moskeeën”, leidt Brussels parlementslid voor Vlaams Belang, Dominiek Lootens af uit de cijfers die hij kreeg van minister-president Rudi Vervoort.

“Deze cijfers werpen licht op iets waar men liever over zwijgt: namelijk dat een deel van de Brusselse bevolking ons cultureel erfgoed, allicht om religieuze redenen, verafschuwt en zelfs zo ver gaat om die afschuw in daden om te zetten”, stelt senator en Brussels Vlaams Belang-voorzitter Bob De Brabandere.

De aanleiding om de cijfers op te vragen was het recente nieuws dat zelfs een iconisch gebouw als de Basiliek van Koekelberg niet veilig is. “Dat nieuws werd opgepikt, maar situeert zich slechts in een ganse reeks van gelijkaardige incidenten en vandalenstreken die ons werden en worden gemeld”, aldus Dominiek Lootens. “De cijfers die ik van Rudi Vervoort ontving, bevestigen enkel wat wij al langer wisten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

5 gedachten over ““Kerkgebouwen in Brussel 53 keer vaker doelwit van vandalisme dan moskeeën””

  1. Wie de daders zijn is nog onbekend.(denk je ?) De politie en de kerk zelf verdenken jeugdbendes. Ook al omdat er nooit pogingen zijn geweest tot diefstal. Vernieling simpelweg om te vernielen.

    “Momenteel kunnen we nog geen profiel vaststellen, maar we vermoeden dat het waarschijnlijk jongeren uit de gemeente of uit Brussel zijn. Wij vinden het als politie belangrijk om dit probleem op te lossen, maar dit gaat niet zonder communicatie en samenwerking. Samenwerking met de kerk, met de gemeenschapswachten en met de jongeren”, aldus woordvoerder politiezone Brussel West François Ganzeman.

  2. Uit welk bevolkingssegment zouden de daders waarschijnlijk komen ? We vermoeden het te weten maar we mogen het niet zeggen want in praktijk lijkt “Vrijheid van Meningsuiting” enkel aan minderheden getrakteerd op “positieve actie”(sic) in onze tricolore democrazy !

Plaats een reactie

Delen