Vlaams Belang chairman Tom Van Grieken pictured during the new year's reception of Flemish far right party Vlaams Belang, Wednesday 06 January 2021 in Wilrijk. BELGA PHOTO DIRK WAEM

Uncategorized

Van Grieken: “Wij worden steeds meer mainstream”

Wannes Neukermans

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageerde in een interview met HUMO op de resultaten uit ‘De Stemming’. Volgens hem kan er uit dat onderzoek geconcludeerd worden dat het Vlaams Belang steeds meer mainstream wordt. “Wij zijn voor kernenergie, vinden koopkracht belangrijk en we vragen migranten dat ze zich aanpassen, net als de grote meerderheid van de Vlamingen.”

Uit het onderzoek bleek dat ‘perfecte migranten’ voor 55 procent van de Vlamingen nooit ‘echte Vlamingen’ zouden kunnen worden. Geboren zijn in Vlaanderen was voor hen namelijk een criterium om Vlaming te zijn. 60 procent van de Vlaams Belang-kiezers vindt zelfs dat onvoldoende en is van mening dat ook de ouders en grootouders uit ons land moeten komen. Maar dat is geen partijstandpunt, volgens Van Grieken: “Voor mij is dat geen voorwaarde om onze nationaliteit te verwerven.”

Driekwart is het eens met het VB

Van Grieken vindt de andere resultaten uit De Stemming interessanter om te bekijken. “Driekwart van de ondervraagden vindt dat nieuwkomers onze taal en cultuur moeten leren. In Vlaams Belang-taal: aanpassen of opkrassen”, aldus de voorzitter van het VB. “Driekwart is het met ons eens! Dan ben ik geen extreemrechtse politicus meer. Extreem zijn politici die de multiculturaliteit bepleiten, zoals Bart Somers en Kristof Calvo.” Conner Rousseau, die met zijn uitspraken over Molenbeek heel wat commotie veroorzaakte, noemt Van Grieken een “opportunist, geen extremist”.

De conclusie voor Van Grieken uit ‘De Stemming’ is duidelijk: “Wij zijn voor kernenergie, we vinden koopkracht belangrijk en we vragen migranten dat ze zich aanpassen, net als de grote meerderheid van de Vlamingen. Wij worden steeds meer mainstream.” Dat zorgt ervoor dat Tom Van Grieken grote verwachtingen heeft voor de aankomende verkiezingen in 2024. Hij wil de grootste partij worden: “Dat geeft ons de kans om mee te besturen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Van Grieken: “Wij worden steeds meer mainstream””

  1. 15 miljoen coronadoden door de communisten, links, ,idem voor putain die er op los moord, de islam gekoesterd door links vermoord dagdagelijks mensen maar het Vlaams Belang is extreem omdat ze zelfs nog niet eens gefraudeerd hebben. Cordon is zuiver postjes behouden voor de traditionelen die hun eigenwaarde reeds verloren hebben. En wanneer gaan ze eens met bewijzen komen dat het VB racistisch is? Ondanks scheiding van kerk en staat geeft bart SSomers uit Mechelen miljoenen euros subsidie van ons geld aan de islam die volgens hun koran 2/24 de ongelovigen moeten doden wat ze ook doen, zie New York op 9/11. Wie is hier nu de racist, bart SSomers.

  2. Zolang we in een federaal land leven kunnen de Franstaligen hun veto stellen tegen het VB. Ze blijven het cordon handhaven. De Nederlandstalige minipartijtjes helpen daarin mee. Door Vlaanderen te verraden verzekeren ze hun plaatsje in de federale regering. Zie de V(?)LD die zelfs terug naar een unitair België wil. Net zoals hun zusterpartij de MR. Dus is de vraag, hoe raken we van dat cordon af? Of, hoe bekomen we een confederatie waardoor het cordon automatisch wegvalt? Wie kan schaken weet dat je niet één maar meerdere zetten moet vooruit denken. In dit geval twee zetten maar. De VB-kiezers die een confederatie willen moeten massaal voor de N-VA stemmen. Als die groot genoeg zijn kunnen ze niet uit de federale regering geweerd worden zoals nu het geval. Dan moet de N-VA doen wat ze beloofd hebben. Samenwerken met de PS om via een tweederde meerderheid een staathervorming er door te krijgen. T.t.z. een confederatie. Dit zal wat kosten, maar wel uitdovend. Eenmaal die confederatie een feit is kan er naar hartenlust terug voor het VB gekozen worden. Dus beste VB-kiezers, twee zetten maar. Eerst voor de N-VA kiezen, eenmaal een confederatie, terug voor het VB. Zolang de Vlaamse krachten gespreid worden lachen de andere partijen in hun vuistje en komt er NOOIT geen confederatie.

Plaats een reactie

Delen