Nederlands televisiegezicht barst in tranen uit omdat hij sinterklaasliedje zong: "Het spijt me als ik mensen gekwetst heb"

Schermafbeelding. NPO Radio 1

Uncategorized

Vlaams Belang Jongeren protesteert tegen hernieuwd cordon: “Democratie onwaardig”

Anton Schelfaut

Vlaams Belang Jongeren (VBJ) voerde zondagmiddag actie tegen de hernieuwing van het cordon sanitaire door de Franstalige partijen. Een 12-tal VBJ’ers protesteerde aan het Waals Parlement in Namen met een opvallende versie van de Waalse vlag: een gele haan op een rode achtergrond naast de communistische hamer en sikkel. “Het cordon sanitair is een democratie onwaardig en past beter thuis in een autoritaire, communistische eenpartijstaat zoals China”, klinkt het bij Vlaams Parlementslid en VBJ-voorzitter Filip Brusselmans.

De Franstalige partijen PS, MR, Ecolo, Les Engagés (ex-cdH) en DéFI raakten het donderdag eens over een opgefriste versie van het Charter voor de Democratie, dat de krijtlijnen vastlegt voor hun omgang met Vlaams Belang en ‘extreemrechts’. De herziening was het gevolg van het debat tussen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in Terzake op 21 april. De herwerkte tekst schrijft een cordon sanitaire voor waarbij elke politieke samenwerking en elk debat in de media met Vlaams Belang uit den boze is.

“Anti-democratische ingesteldheid”

Vlaams Belang Jongeren nam een videoboodschap op aan het Waals Parlement in Namen met op de achtergrond verschillende vlaggen gebaseerd op de vlag van Wallonië: een gele haan op een rode achtergrond naast de communistische hamer en sikkel. De vlag wapperde ook even aan het Citadel van de stad. “We besloten onze Waalse vrienden een handje te helpen door een nieuw ontwerp van de Waalse vlag te laten wapperen aan hun parlement. Een communistische versie, die beter aansluit bij de anti-democratische ingesteldheid van de Franstalige partijen”, aldus Brusselmans. 

“Het vrije woord en het open debat zijn absolute voorwaarden voor een functionele democratie”, besluit Brusselmans. “De meer dan 800.000 Vlamingen die het Vlaams Belang vertegenwoordigt, worden met dit cordon monddood gemaakt en weggezet als extremisten. Dat pikken wij niet.” De jongerenpartij kondigde ook verdere acties aan.

https://redactie.palnws.be/2022/05/in-de-kijker-georges-louis-bouchez/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Vlaams Belang Jongeren protesteert tegen hernieuwd cordon: “Democratie onwaardig””

  1. Het Cordon Discriminatoir is de incarnatie van “discriminatie op basis van politieke overtuiging”. Deze discriminatie staat vermeld op de UNIA webstek ak één der beschermde criterium.

  2. Hiermee tekenen de Walen hun doodvonnis.Geen debat betekent dat de communautaire problemen zodanig zullen vergroten tot het plafond bereikt wordt en we kunnen overgaan tot een splitsing.De tegenstellingen tussen Wallonie en Vlaanderen gaan naar een absoluut hoogtepunt dat samenwerken binnen Belgische autonomie onmogelijk maakt.Einde Belgie!

  3. Je kan zeggen dat je niet akkoord bent met bepaalde strekkingen in een democratie, tot zover dat het om een marginaal aantal mensen gaat die voor die strekking kiezen. Als je nu al 1 op 3 Vlamingen uitsluit (VB en PVDA) dan ben je echt op zijn N Koreaans, Chinees en Russisch bezig en ben je de naam democratie niet waardig. Bovendien worden enkel de betrokken partijen in vraag gesteld, zich entend op zaken die soms meer dan 100j geleden gebeurd zijn, zonder zich ook maar één keer af te vragen waarom mensen, die die situaties nooit gekend hebben, toch voor die partijen kiezen. Als je moet kiezen voor het minst slechte en je kiest volgende de deontologie van de traditionele partijen, inclusief zeker ook NVA, voor VB en PVDA, zegt dit meer over het palmares van de traditionele partijen, dus ook zeker NVA, dan over VB en PVDA. Ongeacht welke standpunten een partij heeft, als ze een vierde van de grootste bevolkingsgroep van het land achter zich heeft, ontkent…dan leven we niet meer in een parlementaire democratie maar in een totalitaire dictatuur, net nog niet bezig met haar “verkeerd” stemmende burgers te laten “verdwijnen”. Als morgen een partij eist dat we met z’n allen een purper hemd met gele das moeten dragen en die heeft draagvlak bij 1 op 3 Belgen, ga je toch ook nadenken als politicus/a over waarom mensen dat willen, en ze het niet verbieden omdat jij en je partij het niet zo mooi vindt? Maar Belgische politici eisen de omgekeerde wereld: wat het volk wil is “verkeerd”, wat de politiek wil is “juist”…Poetin denkt er ook zo over ook met staats betaalde media en in eigen beheer gehouden justitie.

Plaats een reactie

Delen