Nadia Sminate (foto: Belga)

Uncategorized

Nadia Sminate (N-VA): “Plaats IS-kinderen niet zomaar bij grootouders”

Wannes Neukermans

Eerder deze week repatrieerde België zes IS-vrouwen en zestien kinderen uit Syrië. De kinderen zijn allemaal jonger dan 12 jaar, de moeders gaan rechtstreeks naar de gevangenis wegens hun banden met IS. Vlaams Parlementslid Nadia Sminate (N-VA) roept op om die kinderen niet zomaar op te vangen bij de grootouders: “Het is in sommige van die familiale contexten dat de ouders zijn geradicaliseerd. Ik vind het onbezonnen om die kinderen daar zomaar op te vangen.”

“De vrouwen in kwestie zijn geen doetjes. Het gaat onder andere over een vrouw die mee de aanslag op de Joodse supermarkt in Parijs heeft gepland.” Sminate verzet zich, net als haar partijgenoot Koen Metsu, tegen de repatriëring van de moeders. “De federale regering heeft de beslissing genomen toch door te gaan met de repatriëring. Eenmaal die kinderen hier zijn, en hun ouders zitten in de gevangenis, is Vlaanderen verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van de kinderen”, aldus Sminate.

Alternatieven

Sminate pleit ervoor om de kinderen niet zomaar op te vangen bij de grootouders, maar op zoek te gaan naar alternatieven. “In het verleden werden kinderen uit Syrië vaak in netwerkpleegzorg geplaatst bij de grootouders. De kinderen in die familiale context plaatsen waar hun ouders zijn kunnen radicaliseren, lijkt mij niet steeds de beste optie. We moeten zoeken naar alternatieven, waar ze correcte begeleiding kunnen krijgen”, klinkt het. Sminate vraagt aan bevoegd minister Crevits (cd&v) daarom om voor elk geval afzonderlijk een analyse te maken en “voorzichtig om te springen met opvang bij de grootouders”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

21 gedachten over “Nadia Sminate (N-VA): “Plaats IS-kinderen niet zomaar bij grootouders””

  1. Tja, dat is bijna dezelfde commentaar als het vb,enkel, deze willen deze schepsels niet naar hier halen, en terecht. Dat is toch een logische redenering.Alleen moet nva bartje zever buiten smijten en samen met vb de macht grijpen. Er zijn een meerderheid van nva-ers die met vb willen besturen, dus, ga ervoor.

  2. Een pedofiele kinderarts die nog 20 jaar ongestoord mag voortboeren en Veerle Heeren voorgedragen tot Grootofficier in de Leopoldsorde. Twee voorbeelden, enkel van deze week en het is nog maar woensdag, dan weet je wat al dat opvolgen, screenen en monitoren in dit onland waard IS, Geen knijt.

  3. Beste Hassan, als je de Thora en de Pentatoug in het nederlands wil lezen kan ik U de Statenvertaling uit 1612 uit Dordrecht aanbevelen. Buiten de namen Nou/Noe, Ibrahim/Abraham, Mocha/ Mozes verschilt het niet veel. Tenslotte zijn de Ismaëlieten en de Isakieten, beiden zonen van Ibrahim, dus halfbroers en zijn ze eeuwen te samen opgetrokken. Het is pas nadat een Joodse-Isakse profeet Jeshua, jaren na zijn leven, zoveel succes kreeg, dat de Ismaëlieten 640 jaar later hun eigen profeet kregen. Alles gaat terug op de Thora en behoort tot het Semietisch Cultuur erfgoed. Kijk maar naar de zonen van Nou/Noë, als ze uit de ark kwamen. Sem is de voorvader van allen uit het nabije oosten. Perzen, Turken en Maghrebbijnen zijn geen Semieten. Met de lezing ivm met het offer van Ibrahim, onderschrijf ik de Muslim visie, dat het om Ismaël zoon van Hagar gaat. Dat is ook het meest logische dat Ismaël moest plaats ruimen voor Isack, zoon van Sarah. Zelf heb ik het vroeger anders geleerd. Camil Souleimane

  4. Zo groot is de angst voor de ultralinkse EU en de hoofdzakelijk islamitische VN. De omvolking staat op nummer 1. De IS-dames en kinderen worden met alle egards binnengehaald, terwijl de slachtoffers van aanslagen hier nog niet eens vergoed zijn.

Plaats een reactie

Delen