Anuna De Wever haalt uit naar Jean-Marie Dedecker: "Zo gaat het echt niet lukken"

Anuna De Wever en Jean-Marie Dedecker. Photo News

Uncategorized

Anuna De Wever haalt uit naar Jean-Marie Dedecker: “Zo gaat het echt niet lukken”

Anton Schelfaut

Anuna De Wever, oprichtster en boegbeeld van Youth for Climate (YFC), maakte woensdag via Instagram bekend dat ze afscheid neemt van de klimaatjongeren. “Ik draag nu bij aan nieuwe en boeiende projecten met andere actoren”, schreef ze. Welke dat zijn, gaf ze nog niet prijs. Wat wel vaststaat, is dat we haar nog niet meteen in de Belgische partijpolitiek zullen zien. “Hoe België omgaat met het klimaat is een grap”, hekelde ze in een afscheidsinterview met Het Laatste Nieuws.

https://redactie.palnws.be/2022/08/anuna-de-wever-neemt-afscheid-van-youth-for-climate/

Na vier jaar zegt klimaatactiviste Anuna De Wever Youth for Climate (YFC) vaarwel. Ze blijft naar eigen zeggen ontgoocheld achter, vooral in de Belgische politiek. “Er is nog steeds geen klimaatactieplan of klimaatwet”, schetst ze. “Ons klimaatvoorstel is door niemand aangeraakt in het federaal regeerakkoord. Het Belgisch politieke spel is om moedeloos van te worden en dan stopt het hier. Hoe België omgaat met het klimaat is een grap.”

Verder wijst De Wever met een beschuldigende vinger naar de Belgen, die zich onvoldoende bewust zouden zijn van de ernst van de situatie. “Er zijn zware hittegolven en gigantische droogtes, maar in ons land schiet niemand in paniek, terwijl het in het globale Zuiden al zo erg is dat er veel gebieden onbewoonbaar worden en mensen sterven. Er is complete hongersnood en dat komt door de klimaatcrisis. En wij, de rijke landen, zijn verantwoordelijk”, luidt het verdict.

Gevaarlijk statement

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker, die recent in een interview met Humo verklaarde dat de opwarming van de aarde “fantastisch” is, krijgt van De Wever een stevige veeg uit de pan. “Dat kan echt niet”, besluit ze. “Zo gaat het niet lukken. Die man is uiteindelijk wel een politicus met impact, dat is gevaarlijk om zo’n statement te maken. Onze politici blijven minimaliseren en zorgen ervoor dat Belgen er niet wakker van liggen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

26 gedachten over “Anuna De Wever haalt uit naar Jean-Marie Dedecker: “Zo gaat het echt niet lukken””

  1. Het is natuurlijk gemakkelijk te staan roepen dat het niet goed gaat met het klimaat en iedereen die van dicht of van ver met klimaat te maken heeft de wacht aan te zeggen: “Doe er wat aan”.
    Ik heb dat wicht nooit een voorstel weten formuleren om er werkelijk iets aan te doen.
    Het klimaat is constant in evolutie en de invloed van de mens is minuscuul. Heel die heisa heeft totaal geen zin want de mensheid kan er niets aan veranderen.
    Het enige wat wij, gewone mensen, ondervinden dat er voor die zeepbel zoveel mogelijk belastingen geheven worden.
    Ik wens haar veel geluk met het vetbetaald baantje in de EU, wij zullen haar geleuter helemaal niet missen.

  2. En hetgeen die truttebel zegt is natuurlijk de waarheid en niks anders dan de waarheid want andere gedachten dan van die randdebielen zijn niet juist. Dat ze dat debiele wezen ergens diep in een bos steken en het daar laten ronddolen.

  3. Jean-Marie heeft gelijk. Als we teruggaan naar ettelijke miljoenen jaren terug, dan was het hier het paradijs op aarde. Overvloedige flora en fauna. Van de mens in de verste verte nog geen spoor. Veel warmer dan nu. Geen probleem. Uiteindelijk zal er wel een evenwicht gevonden worden in het klimaat ondanks het ingrijpen van de mens. Maar eer het zover is zullen extreme weerfenomenen schering en inslag blijken. Totdat de energie in de atmosfeer, het water en aardoppervlak, terug in balans zullen zijn. Het zal overal warmer zijn, maar minder heftig en extreem als nu. Hebben jullie nog een paar miljoen jaren? Dan komt alles in orde. Want dat is het ritme van de natuur.

  4. Aanvullend. De ellende op korte termijn is niet te overzien. Maar als we ons vernuft gebruiken en ons niet laten leiden door paniekzaaierige Anuna’s komen we dit wel te boven. Maar let wel: Actie is geboden. Stortbuien zullen moeten gekanaliseerd en gerecupereerd worden naar velden die ondergrondse reservoirs moeten aanvullen, droogtes zullen moeten aangepakt worden door herbebossing, steden zullen moeten nadenken over hoe hun verharde straten het water kunnen evacueren naar onverhard gebied. Nil volentibus arduum. Met andere woorden, waar een wil is, is een weg. (Eigenlijk hebben we dat Latijn van De Wever niet nodig. Er zijn heel veel mooie Vlaamse spreekwoorden. Kennen jullie ze nog? ( Dit terzijde))

  5. “dat Belgen er niet wakker van liggen” : wie ligt er nu wakker van Anuna DW ? Niemand, ze is toch “apolair”, doch ? Of misschien die Russisch-Tsjetsjeense soldaat van Kadyrov, die naarstig op zoek is naar geiten … ? 🐐

  6. Wij staan volledig achter de verklaringen in het Humo-interview van de burgemeester van Middelkerke. Bovendien heeft hij zijn mening in prachtige en krachtige bewoordingen weergegeven, magnifiek ! Daarentegen de algemeenheden en nietszeggende woorden van “Mevrouw” Anuna maken geen indruk en zijn hoegenaamd niet overtuigend. Integendeel, heel de herrie over het klimaat is overdreven. Helemaal ten onrechte heeft zij de jeugd gemobiliseerd om te protesteren, eigenlijk allemaal te voordele van diegenen die profiteren van de “klimaatkerk”. De activiteiten van de mens hebben maar een minimale inpact op het klimaat. Heel de heisa is artificieel, is opgeklopt door de media en door de politiek om ons allerlei maatregelen op te leggen, waardoor we dieper in onze portemonnee moeten tasten. Het is ook een bangmakerij van jewelste ! En wie wordt daar beter van ???

  7. Gaan we elke scheet van deze dwaze klmaatflippo publiceren? Hij gaat zich nu eerst enkele jaren bezig houden met het opruimen van zijn kamer na klachten van de mama. Hopelijk horen we daarna nooit nog wat van deze vervelende mafkees.

  8. Wij liggen meer wakker van pubers met een grote mond maar in feite niksnutten zijn. Gelukkig zijn er nog andere jongeren, die werken of studeren maar daar zijn de hoernalisten niet in geïnteresseerd.

  9. Anuna denkt de waarheid in pacht te hebben, alhoewel ze alleen maar klimaatactiviste was die gemanipuleerd is door verschillende belangen groepen. Ze stopt ermee of moet ermee stoppen aangezien haar populariteit ver onder nul gedaald was. Ze gaat nu waarschijnlijk andere horizonten bewandelen bij een of andere ngo of klimaatboer. De klimaathysterie is dan ook voorbarig en de wijziging van het klimaat is te wijten aan verschillende factoren waar de mens weinig of geen controle op heeft, maar catastrofisme doet de kassa rinkelen. “Menselijke CO2-emissies zijn volledig heilzaam” zei Dr. Patrick Moore, PhD-ecologiewetenschapper en voormalig president van Greenpeace Canada. Hij legt in 42 minuten uit waarom kooldioxide een enorme zegen is, en geen vervuiler.
    https://www.youtube.com/watch?v=57W3ZhOAkAE

  10. Wat evenmin kan is kinderen van school halen en ze in een betoging laten meestappen tijdens de lesuren. In het weekend doe je wat je wil, maar kinderen moeten in de week lessen volgen, zeker nu dat mede door het M decreet het niveau van onderwijs zo achteruit is gegaan. Onze kinderen zullen hun A2 diploma als hij/zij/het niet naar het hoofd gegooid krijgen en zullen op 19j geen vetbetaald postje op de EU krijgen. Neen, ze zullen moeten studeren en werken, en zullen dan nog maar een fractie verdienen dan wat zij/hij/het verdient. Dedecker is burgemeester van een kuststad en voor het toerisme is het weer aan zee heel belangrijk, natuurlijk vindt hij 25° op strand beter dan 15°. Maar hij/zij/het rept dan weer met geen woord over de miljoenen m³ gas die Rusland nu in de atmosfeer verbrandt verder om een tweede economische oorlog te voeren. Een burgemeester die zijn stad en toeristen verdedigt krijgt er dan weer van langs. Hopelijk blijf zij/hij/het weg uit de media en de politiek, dergelijke doemdenkers hebben we niet nodig. Graai je rijk in de EU en zwijg in alle talen, freak!

  11. Dat mens zit hier allerlei onbewezen dingen te poneren. Welke gebieden zijn volgens haar dan onbewoonbaar geworden? Waar is er hongersnood, en waar is het bewijs dat dat door global warming zou komen? Voor alle duidelijkheid, CO2 is een soort gasvormige plantenmeststof en draagt bij tot betere oogsten. Antropogene global warming, als er al zoiets bestaat, zou voor minder, niet voor meer honger moeten zorgen.

  12. Anuna heeft haar/het/hun/zijn etc. ‘Win For Life’ ticket binnen.Oeverloos liggen zwammen voor de rest van haar(?) leven en dik betaald worden zonder ooit ook maar 1 poot uit te hoeven steken,terwijl het plebs voor al dat groene gewauwel gaat moeten opdraaien.Intussen beginnen landen die even groot zijn als het hele continent Europa eruit te zien als maanlandschappen door het delven van grondstoffen voor ‘groene energie”.Tezelfdertijd worden hier boerenbedrijven op een rode lijst gezet voor stikstof uitstoot,terwijl héél België onder een vervuilende wolk hangt als er oostenwind over het Duitse Ruhrgebied blaast.En intussen komen hier maar meer en meer gelukzoekers aan die óók moeten eten en óók vervuilen,zonder dat zij daar verantwoording over moeten afleggen.

  13. Dat haar groene partijgenoot van der straeten er alles aan doet om een afdoend energiebeleid op te starten verzwijgt ze wel. Tinne haar uitspraak dat tegen 2025 kernenergie overbodig zal zijn is nog absurder dan de uitspraak van JMDD. Deze JMDD spreekt dan nog vanuit het oogpunt van een kustgemeente waarvoor deze warme zomers inderdaad een weldaad zijn… Domme koe.

  14. Wat dat onozel wicht vergeet te vertellen is dat de hoofdoorzaak van de klimaatsverandering, die tussen haakjes normaal is in de geschiedenis van de planeet aarde, enkel en alleen versnelt door de overbevolking van de aarde. Wanneer in 1969 Appolo 11 mensen naar de maan bracht waren we met 3,5 miljard nu zijn we 7 miljard mensen die werk en eten moeten hebben. Daar zit het grote probleem. Maar ja dat groene wicht zal zover nog niet nagedacht hebben.

  15. Anuna ” ik heb nog nooit iets bewezen maar toch een overbetaald jobke waar ge niks voor moet kennen ” , gaat de mantel uitvegen van JMDD . Die al veel bewezen heeft en al op veel vlakken geslaagd is . En toch blijven onnozel hoernalisten dat pretentieus wicht serieus nemen .

  16. Wat een héérlijke zomer hebben we nu. De zeedijk van Middelkerke nodigt uit om sliploos te flaneren, mmmm….. Ik kan het zuurpruim Anuna sterk aanbevelen. Het voelt geweldig aan. #JMM for president.

Plaats een reactie

Delen