Ex-Sovjetleider Michail Gorbatsjov overleden

Michail Gorbatsjov. Shutterstock

Uncategorized

Ex-Sovjetleider Michail Gorbatsjov overleden

Belga Press Agency

Voormalig Sovjetleider Michail Gorbatsjov is overleden. Dat meldden Russische media dinsdagavond. Volgens onder andere TASS en Interfax overleed Gorbatsjov op 91-jarige leeftijd in het ziekenhuis na een slepende ziekte. Hij zal worden begraven naast zijn vrouw Raisa, die al in 1999 overleed.

“Vanavond is, na een zware en langdurige ziekte, Michail Sergejevitsj Gorbatsjov overleden”, zo maakte het Centraal Klinisch Ziekenhuis (CCH) in de Russische hoofdstad Moskou dinsdag laat bekend.

In 1985 werd Gorbatsjov secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie en daarmee de facto leider. Hij werd in 1990 tot de eerste en laatste president van de Sovjet-Unie gekozen. Zijn inspanningen om het politieke systeem te democratiseren en de economie te decentraliseren leidden tot de val van het communisme en de verbrokkeling van de Sovjet-Unie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

1 gedachte over “Ex-Sovjetleider Michail Gorbatsjov overleden”

  1. Men deze man is het allemaal begonnen, of beter, met een systeem dat niet meer werkte. Jeltsin heeft hem in het openbaar onheus behandeld en na zijn val heeft het Westen ook steken laten vallen. Het is natuurlijk gemakkelijk praten achteraf, maar de feiten van het laatste decennium van de voorbije eeuw mogen toch eens op een rijtje worden gezet.

Plaats een reactie

Delen