Nadia Naji (foto: Belga)

Uncategorized

Groen-covoorzitter Naji: “En wat doet Demir? Niets”

Wannes Neukermans

Groen-covoorzitter Nadia Naji bekritiseerde in een interview met De Zondag de werking van de Vlaamse regering, en minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) in het bijzonder. “Wat doet zij eigenlijk? Het energiebeleid blokkeren en vooral Vivaldi tegenwerken. Ze wil zelfs geen overleg plegen”, aldus Naji. Demir reageert fel op twitter: “De oude nieuwe wind bij Groen is zowat dezelfde als de oude. De leugens en incompetentie van je eigen minister maskeren door te liegen over anderen.”

Gevraagd naar hoe de Vlaamse regering het op energiegebied doet, nuanceerde Naji haar eerdere uitspraak. “Ik zeg niet dat ze doelbewust blokkeert, maar het is wel het resultaat van haar beleid.

Ventilus

Ze noemt de hele Ventiluskwestie het beste voorbeeld. “Zij is bevoegd, zij moet beslissen”, legt Naji uit. “Maar neen, ze blijft maar deadlines uitstellen. Nochtans is het vooral Tinne Van der Straeten (Groen), de federale Energieminister, die de afgelopen weken veel kritiek kreeg. Maar daar kan Naji zich niet in vinden. “Ik vind dat ze het goed doet. Zij heeft wel degelijk haar Europese collega’s kunnen overtuigen dat er een prijsplafond moet komen.”

Zuhal Demir noemt de stijl van de Groen-voorzitter dezelfde als vroeger. “De leugens en incompetentie van je eigen minister maskeren door te liegen over anderen. Die methode werkt niet. Mensen hebben dat door. Voor je het weet, verklaar je dat de kerncentrales op Groen initiatief openbleven.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/van-der-straeten-stelt-gerust-hebt-u-van-mij-al-een-technisch-complex-dossier-gezien-dat-niet-is-opgelost/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

17 gedachten over “Groen-covoorzitter Naji: “En wat doet Demir? Niets””

  1. Op 1 oktober wordt Doel 3 afgeschakeld. Min 1000 MW. Daarna Tihange 2. Opnieuw min 1000 MW. Centrales van amper 40 jaar die nog tientallen jaren konden meegaan. Ze worden vervangen door peperdure CO2-uitstotende gascentrales. Tel daarbij dat Wallonië tweemaal en Brussel driemaal zoveel armen heeft. De steunmechanismen zorgen voor nog meer transfers bovenop de 12 miljard. Vlaanderen dondert naar beneden. Welbedankt Groen.

  2. Niets doen is alvast minder erg dan het dogmatische en nefaste beleid dat Groen voert en wil voeren. En dat Demir niets doet, blijkt niet uit de commentaren van linkse moraalridders op de beslissingen van de minister.

  3. En wat gaat Bart De Wever doen tegen het Volksfront/Front Populaire (PS, Ecolo-Groen en PTB-PVDA) en de liberale antiregionalisten, MR en OVLD ? Juist, zijn broek laten zakken en collaboreren met de vijanden van Vlaanderen. Een stem voor N-VA is een stem voor links en/of de liberalen, dus een stem tegen Vlaanderen.

  4. En wat doet groen, de kerncentrales sluiten en vervangen door gascentrales. De kalender voor het afbouwen werd vastgelegd onder Verhofstadt I waar Agalev (nu Groen) en Ecolo deel van uitmaakten. De andere partijen hebben hard hun best moeten doen om nog 2 kerncentrales over te houden. Demir mag nog doen wat ze wil, de groene blunder kost ons zoveel dat zelfs het volledige budget van de Vlaamse regering niet volstaat om de prijs betaalbaar te maken.

  5. ik vraag me af of de burgers nog zelf hun energie rekening moeten betalen of dat de Staatskas dit moet doen?11 miljoen burgers die 60 euro energie verbruiken per maand dat zal een zware dobber zijn voor de Vlaamse belastingbetaler.Zoals De Roover zei,1 miljard euro te verdelen over 6 miljoen Vlamingen ,dat is peanuts maar dit miljard is wel weg en wat dan de volgende maand.De cadeautjes die vivaldi nu uitdeelt zullen de volgende regeringen moeten betalen,maw,de Vlamingen want de rest zit zonder geld,alleen schulden.En aub,laat die groene allochtone haar zever verkopen,bij de volgende verkiezingen zal ze in een geitenstal zitten op haar knieën.

Plaats een reactie

Delen