Peking roept op tot "staakt-het-vuren via dialoog" na toespraak Poetin

Chinees president Xi Jinping. Shutterstock

Uncategorized

Peking roept op tot “staakt-het-vuren via dialoog” na toespraak Poetin

Belga Press Agency

Nadat de Russische president Vladimir Poetin woensdag in een toespraak een gedeeltelijke mobilisatie heeft aangekondigd, heeft China opgeroepen om “via dialoog tot een staakt-het-vuren” te komen.

Bijna zeven maanden na de inval in Oekraïne, kiest Poetin voor een gedeeltelijke mobilisatie van zijn eigen strijdkrachten. Hij nam dit besluit na een voorstel van het ministerie van Defensie en ondertekende het decreet. De gedeeltelijke mobilisatie geldt vanaf vandaag.

In zijn televisietoespraak beschuldigde Poetin het Westen ervan Rusland te willen “verzwakken en vernietigen”. Hiervoor gaat hij terug naar 2014, waar het Westen volgens hem de oorlog in Oekraïne is begonnen en van Oekraïners “kanonnenvlees” heeft gemaakt, zo citeerde TASS hem. Bovendien zou het Westen geen genoegen hebben genomen met een vreedzame oplossing in Oekraïne, waardoor het Kiev onder druk zette om de wapens op te nemen, aldus de Kremlinleider.

Staakt-het-vuren

“Wij roepen de betrokken partijen op om tot een staakt-het-vuren te komen, via dialoog en overleg, en om zodra als het kan tot een oplossing te komen die de veiligheidsbekommernissen van alle partijen regelt”, zei Wang Wenbin, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, op een persconferentie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Peking roept op tot “staakt-het-vuren via dialoog” na toespraak Poetin”

  1. de vrt triomfeert over de rellen tegen de mobilisatie maar men vergeet de rellen in de VS in 1964 tegen de Vietnamoorlog maar de Europeanen zagen het niet want de meesten hadden geen TV.Dit was vele malen erger en veel meer.De Navo wil binnenbreken in Rusland en met comedian-corrupte-zelensky hebben ze een verrader in Rusland gevonden.Stel je eens voor dat je vrouw(Oekraïne) een minnaar(Navo) heeft en zij wil hem een kamer in je huis(Rusland) geven,zou je daarmee akkoord gaan of zou je zijn keel dichtknijpen en die van je vrouw ook,wel dit is gebeurd en die oorzaken zijn terug te vinden in de akkoorden van Yalta,.Men wilde geen communisme, maar niemand dacht na of de welvaart zou stoppen aan de Russische grens en het communisme zich vanzelf zou aanpassen,maar neen,Rusland moest vernietigd worden en die stand-up comedian is het glijmiddel maar het is verkeerd afgelopen en hete ursula en co zitten vast en wij,de burgers,betalen die grap.Hoelang nog zullen we moeten betalen voor wapens en een oorlog waarmee ik niets te maken heb,.Ons geld is op en dit is niet de fout van Poetin,zolang men de Navo en de EU wil uitbreiden met zelensky zal het oorlog blijven,Poetin heeft tijd en de winter staat voor de deur en er zijn zeer veel okkernoten.

Plaats een reactie

Delen