Poetin kondigt gedeeltelijke militaire mobilisatie af

Vladimir Poetin. Shutterstock

Uncategorized

Poetin kondigt gedeeltelijke militaire mobilisatie af

Belga Press Agency

De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdagochtend een gedeeltelijke mobilisatie afgekondigd. Zo melden Russische media TASS en Interfax. Hij deed dat tijdens een toespraak op de televisie.

Nu, bijna zeven maanden na de inval in Oekraïne, kiest Poetin voor een gedeeltelijke mobilisatie van zijn eigen strijdkrachten. Hij nam dit besluit na een voorstel van het ministerie van Defensie en ondertekende het decreet. De gedeeltelijke mobilisatie geldt vanaf vandaag.

Poetin beschuldigt het Westen ervan Rusland te willen “verzwakken en vernietigen”. Hiervoor gaat hij terug naar 2014, waar het Westen volgens hem de oorlog in Oekraïne is begonnen en van Oekraïners “kanonnenvlees” heeft gemaakt, zo citeerde TASS hem. Bovendien zou het Westen geen genoegen hebben genomen met een vreedzame oplossing in Oekraïne, waardoor het Kiev onder druk zette om de wapens op te nemen, aldus de Kremlinleider.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

4 gedachten over “Poetin kondigt gedeeltelijke militaire mobilisatie af”

  1. Was het niet ene Verhofstadt die samen met zijn collega Van Baalen op het Maidan plein Europese olie op het vuur kwam gieten?! Nu de EU Hongarije aanpakt voor de corruptie e.d. zou ik als ” EU burger ” eens willen weten hoeveel van de miljarden steun waarmee Von der Leyen en co smijten er aan de vingers van Zelensky en zijn oligarchen blijven kleven?! Door Orban en ook de Polen op de brandstapel te zetten begaat de Europese onverkozen elite een blunder? Vergeet niet dat de leiders van beide landen een mandaat kregen van de kiezers. De oorlog in Oekraïne is bijlange nog niet beklonken en de Russische beer is zeker nog niet verslagen!

  2. En daar heeft hij een punt mee. Het westen heeft uitgedaagt en dat kan niet meer ontkent worden. En de gewone burger vreet nu de bonen hierdoor, dankzij onze europese dictators.

  3. Dat Amerika Kiev onder druk zet om te gaan voor een militaire overwinning lijdt geen twijfel. Joe Biden wil de militaire en economische weerbaarheid van Rusland testen en zo mogelijk verzwakken.
    Maar dat Poetin momenteel problemen kent met zijn plannen A,B en C zullen weinigen ontkennen.
    Kort samengevat: Zelenski geniet de steun van de USA, de NAVO en de EU. Op wiens steun kan Poetin rekenen?

Plaats een reactie

Delen