Robrecht Bothuyne: "Tsjeven zijn niet geplooid en zullen niet plooien"

Robrecht Bothuyne. Photo News

Uncategorized

Robrecht Bothuyne: “Tsjeven zijn niet geplooid en zullen niet plooien”

Belga Press Agency

CD&V lijkt niet van plan veel water in de wijn te doen bij de Vlaamse onderhandelingen over het groeipakket, het grote knelpunt in de Vlaamse begrotingsbesprekingen. Volgens CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne hebben N-VA en Open VLD zich volledig verkeken op de houding van CD&V. “De andere partijen hebben onze rechtlijnigheid onderschat, geloofden dat we gingen plooien. Maar neen. De tsjeven zijn niet geplooid. En we zullen ook niet plooien”, zo schrijft Bothuyne op zijn Facebook-pagina.

Gisteren/maandag slaagde de regering-Jambon er niet in een akkoord te sluiten over de begroting en over het bijhorende pakket aan energie- en koopkrachtmaatregelen. Minister-president Jan Jambon moest zonder Septemberverklaring naar het Vlaams Parlement trekken. Donderdag is er een nieuwe afspraak met het parlement. Maar dan moet de regering wel een compromis vinden over het groeipakket, de vroegere kinderbijslag. Dat dossier vormde afgelopen weekend en maandagochtend het grote struikelblok. 

“Gisteren was niet fraai”, geeft CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne toe. Zijn partij wordt met de vinger gewezen. Bothuyne ontkent niet dat de houding van zijn partij in het dossier van de kinderbijslag bepalend is geweest.

Kinderbijslag

Maar op Facebook verdedigt Bothuyne die houding. “Kinderbijslag of groeipakket is de enige bron van inkomen die niet automatisch geïndexeerd wordt. Dat is niet logisch. Daarom zegt CD&V al maanden dat dit moet rechtgezet worden. De andere partijen hebben onze rechtlijnigheid onderschat, geloofden dat we gingen plooien. Maar neen. De tsjeven zijn niet geplooid. En we zullen ook niet plooien”, luidt het.

Toch gelooft Bothuyne nog in een akkoord. “Dat is onze plicht”, stelt hij. “En of die septemberverklaring nu op 26 of 29 september wordt uitgesproken, doet er niet toe”, aldus Bothuyne. De CD&V’er voegt er wel nog aan toe dat er een “constructieve, maar ook beginselvaste CD&V” aan de tafel zal zitten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

12 gedachten over “Robrecht Bothuyne: “Tsjeven zijn niet geplooid en zullen niet plooien””

  1. Tsjeven zullen niet plooien luidens Bothuyne (sic). Als ze het wel doen stuurt Bothuyne zijn lidkaart terug.
    Eerst zien en dan geloven. Zeggen de mafiosi niet: “Iedereen en alles is te koop”? CD&V is aan zet.

  2. Het is niet meer of minder een strijd om te overleven. De absolute paniek is ontstaan toen men in de mot kreeg dat op plaatselijk niveau (bijna) niemand meer wou opkomen onder de naam CD&V. Wij willen niks meer te maken hebben met die arrivisten/idioten in Brussel, die teneur ongeveer. Maar het betonrot zit er al vele jaren in, men heeft vreselijke fouten gemaakt. Men koos voor Belgie ipv Vlaanderen, men koos voor een linkse koers ipv een rechtse. Soms is het simpel om een doodsoorzaak vast te stellen.

  3. Allez, den Robrecht hebben ze ook eens van stal gehaald. Wie ooit al eens iets gehoord heeft over zijn parlementair werk mag nu zijn vingertje opsteken. Of was hij het die het licht ging uitdoen? Hij vergat erbij te vertellen dat hij doelde op het licht van partijtje…..

  4. Denkt Bothuyne dat CD&V met deze houding na al de voorgaande volksverlakkerij ,waar trouwens alle trado’s in hetzelfde bedje ziek zijn, de meubelen gaat redden! Dit doet mij denken aan de kamikaze piloten die in ’45 met de moed der wanhoop probeerden de Amerikaanse vloot te stoppen! Het verschil tussen CD&V en deze piloten is dat de laatsten standvastig en consequent waren!

  5. Groeipakket… mag dát ook eens tegen het licht gehouden worden? Er wordt zo geschreeuwd over de overbevolking, terwijl de ingevoerden hier hun stoottroepen kweken op onze kosten.
    Hoog tijd om ‘kindergeld of groeipakket’ hoe je het ook wil noemen, degressief te maken.
    Vanaf het tweede kind, zou deze staatsbijdrage telkens moeten telkens moeten gehalveerd worden. Na de 4de kweekeling, dient gewoon op te houden.

Plaats een reactie

Delen