Pieter Timmermans (foto: Belga)

Uncategorized

Werkgevers tevreden over overleg met regeringen

Belga Press Agency

De werkgeversorganisaties tonen zich na afloop van het overleg met de federale en regionale regeringen, maandagnamiddag in Wetstraat 16, tevreden over de gemaakte vooruitgang. Maatregelen zijn er niet uit gekomen, en die werden ook niet verwacht. “Maar de sense of urgency is aangescherpt, dat heb ik gezien in de ogen van de premier en de minister-presidenten”, zei VBO-topman Pieter Timmermans na afloop.

Een bijeenkomst van de kern, dinsdagavond, moet die hoge noodzaak beklemtonen. Dat bevestigt ook het kabinet van de premier. Tijdens die kern moeten nog geen maatregelen verwacht worden, maar een aantal pistes zullen verder onderzocht worden. Bedoeling is alvast om de zware impact van de energiecrisis niet nog weken te laten aanslepen.

Niet wachten op Europa

De werkgeversorganisaties hebben op het overleg begrepen dat de regeringen maatregelen aan het uitwerken zijn. “Die moeten nu zo snel mogelijk komen, en ze gaan niet per se wachten op de Europese beslissingen”, zei Danny Van Assche (Unizo) na afloop. Eerder op de dag klonk het binnen de Vlaamse regering nog dat de Septemberverklaring, die voor eind deze maand geprogrammeerd staat, een pakket aan maatregelen zou bevatten. “We hebben tijdens het overleg te horen gekregen dat, als er eerder een consensus gevonden wordt, er niet op die verklaring gewacht zal worden”, aldus nog Van Assche.

Ook Timmermans hamerde erop dat er nu “met bekwame spoed” verder gewerkt wordt.  De budgettaire ruimte is uiteraard beperkt. Daarom zullen de regionale regeringen bij Europa aankloppen om dat steunmechanisme aan te spreken. “Dat is cruciaal”, zei Timmermans nog.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/08/overlegcomite-energie-baart-muis-weinig-nieuwe-maatregelen-tegen-torenhoge-energieprijzen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Werkgevers tevreden over overleg met regeringen”

Plaats een reactie

Delen