Chris Janssens (VB) over strijd tegen 'desinformatie': "Vlaamse regering neemt voorbeeld aan Turkije van Erdogan"

Chris Janssens. Photo News

Uncategorized

Chris Janssens (VB) over strijd tegen ‘desinformatie’: “Vlaamse regering neemt voorbeeld aan Turkije van Erdogan”

Anton Schelfaut

De Vlaamse regering maakt ruim 3 miljoen euro vrij om vijf projecten te ondersteunen in de strijd tegen desinformatie. Dat meldde Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (cd&v) vrijdagochtend. Volgens Chris Janssens, Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement, neemt de Vlaamse regering hiermee een voorbeeld aan het Turkije van Recep Tayyip Erdogan.

De Vlaamse regering besliste vorig jaar om 35 miljoen euro aan relancemiddelen in te zetten om de mediasector klaar te stomen voor de digitale toekomst. Een deel van die middelen werden opzij gezet voor projecten rond ‘desinformatie’, het opzettelijk verspreiden van foutieve informatie.

Na een projectoproep zijn er nu vijf projecten geselecteerd, goed voor een totaalbedrag van 3,15 miljoen euro. Bij de projecten zijn allerlei partners betrokken, gaande van mediabedrijven tot universiteiten, hogescholen en kenniscentra.

“Absurde en zinloze projecten”

Chris Janssens, Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement, ziet daarin een parallel met Turkije. “Daar werd onlangs ook een nieuwe wet tegen desinformatie ingevoerd om criticasters van het regime de mond te snoeren”, schetst hij. “Ik ben geen voorstander van dergelijke ideologische staatsapparaten die voornamelijk tot doel hebben om ‘foute meningen’ te bestrijden en ervoor te zorgen dat iedereen enkel nog riedeltjes van het regime herhaalt.”

Dat ook de ‘factcheckers’ van het “uiterst linkse” Knack worden ondersteund, vindt Janssens veelzeggend. “Rechtse opinies worden daar ‘gefactcheckt’ – lees: belachelijk gemaakt – en linkse opinies krijgen vrijgeleide”, hekelt hij.

Voor Janssens toont de investering van 3,15 miljoen euro ook nogmaals aan dat “de Vlaamse overheid wel degelijk geld genoeg heeft om onze mensen door de crisis te loodsen”. “Maar ze besteedt het belastinggeld liever aan absurde en zinloze projecten”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Chris Janssens (VB) over strijd tegen ‘desinformatie’: “Vlaamse regering neemt voorbeeld aan Turkije van Erdogan””

  1. Politiek-correct verkrachte “waarheid”, die desinformatieve mismeestering van objectief-correct constateerbare feiten, kennen we onder andere door de wijze waarop Regime slippendragers journaille rapporteert over de fratsen van vaak getinte …..”jongeren” (ge weet wel) tegenover autochtone senioren. Maar vermits het ontaard Systeem een blinde vlekken netvlies heeft i.v.m. autochtonofobie halen PoCo pipo’s & pipa’s er hoogstens de schouderS eens voor op…..

  2. Zinloze projecten? Ik wil graag mijn belastinggeld terug wat besteed werd aan allerhande nationale vaccinatieprojecten de afgelopen jaren waarvan de farma bedrijven wisten dat ze niet getest waren en hun werking niet bewezen waren voor ze op de markt kwamen en na ze op de markt kwamen. Ik heb ze nooit genomen en laat het een les zijn voor iedereen die de overheid wel vertrouwde en ze genomen heeft, zonder vet betaald te worden om proefkonijn te spelen.

  3. met samenwerking van de NVA de grootste regeringspartij .Hier vallen ze weer door de mand om zo al wat Vlaams is en niet politiek correct te bannen wat een smeerlappen en Hypocrieten.

Plaats een reactie

Delen