De plenaire vergadering van het Waals Parlement. Photo News

De plenaire vergadering van het Waals Parlement. Photo News

Uncategorized

Eerste transgender officier in Amerikaans leger blijkt Russische spion te zijn

Simon Segers

In de Verenigde Staten worden militair arts Jamie Lee Henry (39) en echtgenote dr. Anna Gabrielian (36) beschuldigd van een samenzwering waarbij ze medische dossiers hebben proberen te lekken aan de Russische regering.

Majoor Henry en haar partner Dr. Gabrielian, een anesthesiste in het prestigieuze John Hopkins-ziekenhuis, contacteerden de Russische ambassade kort na de invasie van Oekraïne in februari. Zij bezorgden medische gegevens van zowel actieve als voormalige militairen en hun huwelijkspartners. Hun contactpersoon bleek echter geen medewerker van de Russische ambassade, maar een undercover FBI-agent. Het koppel wees onder andere op een medische aandoening van een hooggeplaatste militair die het Kremlin zou kunnen uitbuiten. Zij worden nu beiden beschuldigd van samenzwering en onrechtmatige bekendmaking van individueel identificeerbare gezondheidsinformatie.

Toewijding aan Rusland

Gabrielian beweert dat Henry terughoudend was om de wet te overtreden door vertrouwelijke informatie te delen en noemde haar een “lafaard”. De anesthesiste was naar eigen zeggen gedreven door “vaderlandsliefde” en ze aanvaardde de risico’s op ontslag of arrestatie. Henry zou eveneens haar “toewijding aan Rusland” vermeld hebben. “De manier waarop ik kijk naar wat er nu in Oekraïne gebeurt, is dat de Verenigde Staten de Oekraïners gebruiken als plaatsvervanger voor hun eigen haat jegens Rusland”, zei ze naar verluidt tegen de FBI-agent.

Aanklacht verwijst naar een man

In 2015 kwam de majoor ook in het nieuws toen zij zich als eerste actieve militair in het Amerikaanse leger als transgender vrouw uitte. Desondanks verwijst de rechtbank in de publiek beschikbare aanklacht naar Henry als een “hij” en de “echtgenoot” van Dr. Gabrielian. Het koppel riskeert een maximumstraf van vijf jaar in de federale gevangenis voor de samenzwering en een maximum van tien jaar voor elke aanklacht van openbaarmaking van beschermde gezondheidsinformatie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Eerste transgender officier in Amerikaans leger blijkt Russische spion te zijn”

  1. Zo is dat. Zelfde scenario staat de PS en in mindere mate Ecolo te wachten in Brussel. Voor mij niet gelaten. Een conservatieve moslimpartij zal orde op zake stellen in ‘hell hole’ Brussel. En zal bovendien een meer consequente politiek voeren en bereid zijn tot onderhandelen dan de bendeleden van de PS. Boemerang of ‘eigenschuld dikke bult’? Komt goed!!

  2. Wie het niet-pocowoko deel van de bevolking van de VS afwijst/haat kan nog bezwaarlijk vaderlandsliefde inroepen voor dit verraad. In tijd van oorlog zou dit het executiepeloton betekenen.
    Het mag nu duidelijk zijn dat ook Poetin zich bedient van dergelijke creaturen als het hem goed uitkomt.

  3. De verwijzing is terecht ; het is niet omdat iemand zich laat ombouwen dat het geboortecertificaat retroactief zou moeten aangepast heu….vervalst worden en dus een getrukeerd geboortegeslacht vermelden.

  4. Tja je mag je in de linkse gestoorde wereld nu eenmaal voelen wie je denkt te zijn. Dus ook een Russische Amerikaan of is het nu een Amerikaanse Rus? Allez da’s niet belangrijk zolang het maar een transgender is. Wel spijtig dat we ons nog niet zwart kunnen maken met kroeshaar. Dan pas zou je het ultieme bewonderenswaardige Frankenstein schepsel volgens links zijn.

Plaats een reactie

Delen