Bondscoach van Ghana noemt Europese kritiek op Qatar "hypocriet"

Otto Addo. Instagram

Uncategorized

Bondscoach van Ghana vindt Europese kritiek op Qatar hypocriet

Carl Deconinck

Verschillende Europese landen verwijten Qatar, waar vanaf zondag het WK voetbal plaatsvindt, dat het geen respect heeft voor de mensenrechten. Maar Otto Addo, de bondscoach van Ghana, vindt de kritiek vanuit Europese hoek ongepast.

Addo noemt de kritiek hypocriet en verwijt met name Duitsland ervan dubbele standaarden te hanteren. “Ik vind het buitengewoon belangrijk dat de misstanden in Qatar worden aangekaart, vooral als er mensen sterven”, laat Addo weten aan het Duitse persbureau DPA. “Desalniettemin is het een heel Europees standpunt als je denkt dat je veel beter bent dan Qatar”, aldus de 47-jarige Addo, die geboren is in Hamburg en onder meer op het WK van 2006 voor Ghana uitkwam.

De Ghanese bondscoach wijst erop dat er voor de kust van de Europese Unie, waartoe ook Duitsland behoort, dagelijks mensen sterven “omdat ze niet geaccepteerd worden”. “En ze vluchten om economische redenen, waarvoor wij deels verantwoordelijk zijn en die deels in de het verleden zijn veroorzaakt”, hekelt hij. “In Afrika sterven elke dag duizenden mensen van de honger en in Duitsland worden elke dag tonnen voedsel weggegooid.” Volgens Addo komt er in zijn eigen land geen kritiek op het WK, omdat daar nog veel meer problemen zijn.

Lees ook:
https://redactie.palnws.be/2022/11/als-wij-buitenlanders-verwelkomen-willen-we-ook-dat-ze-onze-cultuur-respecteren-franse-aanvoerder-draagt-geen-lgbt-kleuren-tijdens-wk/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

6 gedachten over “Bondscoach van Ghana vindt Europese kritiek op Qatar hypocriet”

  1. Die bondscoach vergeet te vermelden dat de potentaten/dictators en hun zakkenvullende entourages die in Afrika aan de macht zijn zeer goed in het vlees zitten in mooie maatpakken rondlopen en gouden horloges e.d. dragen.Hun echtgenotes komen met de presidentiële vliegtuigen naar o.a. Parijs overgevlogen om Chanel kleedjes en bijbehorende accessoires te komen kopen.Voor de president van de “Democratische” Republiek Congo en zijn echtgenote wordt regelmatig de rode loper te Melsbroek uitgerold wanneer de presidentiële Airbus er wordt geparkeerd.Het gezelschap rijdt dan richting Louizalaan te Brussel om met scheefgeslagen centen te smijten!De inkomsten van delfstoffen,goud,diamant,aardolie,gas… verdwijnen ook op mirakuleuze wijze en komen terecht op de goedgespekte buitenlandse rekeningen!De meest exquise wijnen/champagne en gerechten verschijnen er dagelijks op tafel terwijl inderdaad de gewone bevolking het met veel minder moet stellen of van honger omkomt.Voor de aankoop van wapens en ander oorlogstuig wordt er ook niet op een dollar/euro gekeken.Veel van die leiders kwamen door bloedige staatsgrepen aan de macht en hun onderdanen kennen het woord democratie niet?!

  2. Dat de europese potentaten hypocrieten zijn , daar heeft hij gelijk in . Maar dat de mensen op de middelandse zee sterven , is juist omdat de Afrikanen er in Afrika een janboel van maken , en omdat de Europese deugmensen , die in zijn riedeltje meestappen , niet durven optreden . zet alle “drenkelingen ” teug op de zuidelijke oever van de “mare nostrum ” af , en het aantal drenkelingen daalt enorm .

Plaats een reactie

Delen