In beeld: Oekraïens vrijwilligerslegioen deelt specaculaire video over militaire operatie

Screenshot YouTube

Uncategorized

In beeld: Oekraïners van Kraken Regiment leggen de Russen het vuur aan de schenen

Carl Deconinck

Oekraïense vrijwilligers van het Kraken Regiment hebben een video uitgebracht over hun strijd tegen de Russische invasie. Daar staan opmerkelijke beelden van de oorlog in. Net zoals Azov heeft Kraken een uiterst rechts imago.

Het Kraken Regiment is een vrijwilligerseenheid die deel uitmaakt van de speciale troepen in Oekraïne, de Spetsnaz. Het regiment is gevormd op 24 februari van dit jaar, dezelfde dag van de Russische invasie. Het regiment is genoemd naar het mythische zeewezen uit Noorwegen. Het is opgericht door veteranen uit het Azov-regiment en werd ingezet bij de bevrijding van meerdere bezette gebieden. Het is één van de meer gekende eenheden in Oekraïne.

Net zoals Azov heeft Kraken een extreemrechts imago, maar zelf zeggen ze dat dit het gevolg is van Russische propaganda. Officieel maakt het Kraken-regiment geen deel uit van het Oekraïens leger, maar ze vallen wel onder het ministerie van Defensie. De eenheid zou vooral mensen aantrekken die vaak fitnessen, vechtsporten doen, fanatieke supporters uit het voetbal en buitenwippers in het uitgaansleven. Vaak zijn ze zeer nationalistisch.

Het regiment staat gekend omwille van een hoge moraal en publiceert veel beeldmateriaal. Nu brachten ze een video van een halfuur waar ze heel wat actie tonen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “In beeld: Oekraïners van Kraken Regiment leggen de Russen het vuur aan de schenen”

  1. Poetin kan een oorlog tegen de coalitie Oekraïne, VSA en EU niet winnen. Het alternatief wordt stilaan duidelijk voor Poetin: de oorlog stoppen of oneervol verliezen. Joe Biden, de democraten en de NAVO kiezen voor de militaire optie. De EU huurlingen volgen. Business as Usuall.

Plaats een reactie

Delen