Uw Mening: Het WK voetbal in Qatar laat de meeste mensen koud

Bron: Shutterstock

Uncategorized

Uw Mening: Het WK voetbal in Qatar laat de meeste mensen koud

Wannes Neukermans

Het WK voetbal in Qatar is gisteren van start gegaan, maar zoals verwacht is de voetbalkoorts die daar traditioneel mee gepaard gaat uitgebleven. Verschillende fandorpen werden al geannuleerd en ook de PAL NWS-lezer laat dit WK aan zich voorbijgaan.

Het merendeel van de lezers (67 procent) heeft sowieso geen interesse in voetbal en volgt het WK voetbal sowieso niet. Ongeveer een vierde (25 procent) volgde andere edities van het kampioenenbal wel maar slaat deze editie over omwille van de mensenrechtensituatie in Qatar.

In totaal zegt slechts acht procent van de PAL NWS-lezers het WK wél te volgen. Ondanks de controversiële aanduiding van het gastland en de drama’s tijdens de de bouw van de stadions blijft het WK immers een voetbalfeest, vindt zeven procent. Eén procent van de lezers zal tijdens dit kampioenschap ook voor de Belgische nationale ploeg supporteren.

(Lees verder onder de foto.)

“Ik zal weleens kijken, de mensenrechten in Qatar interesseren mij maar matig”, geeft Jan aan. “Vooral de Duivels kunnen me maar matig boeien. Hypocriete grootverdieners die een Belgisch truitje aantrekken maar hier liefst geen belastingen betalen. Knielen voor een woke agenda, maar toch gaan sjotten in Qatar.”

Die mening is ook Veerle aangedaan. “En al dat gedoe met “tous ensemble” en het “Belgisch vod” kan me allesbehalve bekoren”, schrijft ze. “Om niet te spreken van heel de merchandising, tot zelfs kleuters met beschilderde gezichten en de koning die eens populair wil doen.”

Vandaag raakte bekend dat de aanvoerders van onder meer België, Frankrijk, Engeland en Nederland tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar toch geen regenboogband zouden dragen. De wereldvoetbalbond FIFA dreigde met sportieve sancties als aanvoerders de armbanden toch zouden dragen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/ook-rode-duivels-zullen-geen-regenboogband-dragen-tijdens-wk-voetbal-in-qatar/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Uw Mening: Het WK voetbal in Qatar laat de meeste mensen koud”

  1. Ik ga kijken om die fiscale Monegasken te zien afgaan gelijk ne gieter( zei mijn grootmoe)! Het zal tegenvallen voor de belgicisten van de vivaldi-partijtjes! Schadenfreude x1M begot!

  2. Minstens de perceptie wordt gewekt dat ballengedoe , velogetrap en andere vormen van zo’n
    volksverlakkerij enkel als “brood en spelen” afleiding dienen opdat terwijl politici rustig hun zakken zouden kunnen vullen.

Plaats een reactie

Delen