Virgin Atlantic verbiedt genderneutrale uniformen richting Qatar

De nieuwe uniformen van Virgin Atlantic Airways. Schermafbeelding: YouTube

Uncategorized

Virgin Atlantic verbiedt genderneutrale uniformen richting Qatar

Carl Deconinck

De Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic Airways besliste recent om geen geslachtsgebonden uniformen meer te gebruiken voor het eigen personeel. Ze deed dat in naam van zogenaamde inclusiviteit en vrije genderexpressie, maar voor Qatar maakt men nu een uitzondering.

Sinds kort mag het personeel van Virgin Atlantic kiezen of het een broek of een rok draagt op het werk, maar uit een veiligheidsbeoordeling bleek dat die maatregel voor problemen zou kunnen zorgen in Qatar. Tijdens de vlucht van de Engelse nationale ploeg naar Doha droeg het personeel daarom geen genderneutrale uniformen. De Qatarese autoriteiten zouden immers wel eens hebben durven ingrijpen.

“De veiligheid en beveiliging van onze mensen en klanten zijn altijd onze topprioriteiten”, vertelde de woordvoerder van het bedrijf aan de Britse pers. “Als onderdeel van ons beleid voeren we een risicobeoordeling uit van alle landen waar we naartoe vliegen, rekening houdend met wetten en attitudes ten opzichte van de LGBTQ+ -gemeenschap en uitingen van identiteit. Na een risicobeoordeling werd aanbevolen dat het beleid niet werd toegepast op de chartervlucht van vandaag om de veiligheid van onze mensen te waarborgen.”

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/09/virgin-atlantic-schrapt-geslachtsgebonden-uniformen/

Islamitisch recht

Qatar ligt hevig onder vuur over de manier waarop het de LGBT-gemeenschap behandelt. In een reactie heeft het land erop aangedrongen dat alle fans ‘zonder discriminatie’ worden verwelkomd op het WK. Maar Qatar heeft bijzonder strenge wetten die homoseksualiteit streng veroordelen. Het is illegaal om homoseksueel te zijn in de Golfstaat en seksuele relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht kunnen met de dood worden bestraft, comform de voorschriften van het islamitische recht, de sharia.

Normaal vliegt Virgin Atlantic niet naar Qatar, maar voor het WK maakt de luchtvaartmaatschappij een uitzondering om de Engelse nationale ploeg over te vliegen. Wel gebruikte Virgin Atlantic haar LGBTQ-vriendelijk vliegtuig, de Rain Bow. De Engelse voetbalploeg is van plan om een boodschap uit te dragen ter ondersteuning van de LGBTQ-gemeenschap. Hun aanvoerder zal een van de 10 internationale kapiteins zijn die de regenboogarmband ‘One Love’ dragen tijdens WK-wedstrijden. Ook de Rode Duivels zijn dit van plan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

11 gedachten over “Virgin Atlantic verbiedt genderneutrale uniformen richting Qatar”

  1. Toen de Amerikanen Afghanistan chaotisch verlieten zei Biden in zijn TVtoespraak dat men de/een manier van leven niet kan en mag opdringen aan de bevolking van een land!? Waarom dan toch perse de wetten van de soevereine staat Quatar ondermijnen?Voor wanneer een LGBTQvriendelijke bus bij de lijn en wat zou ik mij daarbij moeten voorstellen?

  2. Wat moeten die nu van ons denken? Heel de westerse wereld homo’s en transseksuelen terwijl dit nog geen 1% van de bevolking is. Niemand die nog een greintje respect heeft voor de westerse beschaving. Nog een paar jaar en we worden onder de voet gelopen door Afrika, Azië en al de rest van de wereld. Allemaal voor een paar abnormale klojo’s die het hardst kunnen roepen en voor de ondergang van onze beschaving zorgen.

  3. De hoogmoed van het van Westen nu, kan gerust de vergelijking van de missionariseringsdrang van het christelijk westen van eind 20e en begin 20e eeuw doorstaan. Qatar heeft gelijk de onnoemelijke hypocrisie van het westen aan de kaak te stellen. Zelf ijveren voor hoofddoek in klaslokalen en Qatar beschuldigen van religieuze orthodoxie? Komaan zeg weten de zogenaamde progressieven nog waarmee ze bezig zijn?

  4. Mijn attitude ten opzichte van de LGBTQ+ -gemeenschap en uitingen van identiteit, gangbaar in woke middens, is en blijft er een van afwijzing. De wokelingen voelen zich sterk, niet door hun aantal maar door de lafheid van de meerderheid angsthazen die hun tegenspraak alleen in hun broek kwijtraken.

Plaats een reactie

Delen