Viktor Orbán steekt de draak met Europees Parlement na omkopingsschandaal

Shutterstock

Uncategorized

Viktor Orbán steekt de draak met Europees Parlement na corruptieschandaal

Carl Deconinck

Het Europees Parlement betichtte de Hongaarse regering in het verleden al vaak van corruptie. Premier Viktor Orbán vond het daarom nodig om de draak te steken met het Europees Parlement nu blijkt dat dat verschillende leden – waaronder de ondervoorzitter en een lid van de Waalse PS – betrokken waren bij een omkoopschandaal met Qatar.

Volgens het Europees Parlement is Hongarije niet langer een democratie en de Europese Commissie wil 65 procent van de EU-fondsen aan Hongarije opschorten omdat het land volgens Europa onvoldoende maatregelen tegen corruptie neemt. Sinds begin 2021 is het zogenaamde rechtsstaatsmechanisme van kracht.

Die procedure moet ervoor zorgen dat schendingen van beginselen van de rechtsstaat, zoals de scheiding der machten, niet langer onbestraft blijven. Europa kan nu geld achterhouden van landen die volgens de Commissie onvoldoende maatregelen nemen.

Omdat een grote Europese Instelling nu zelf het onderwerp van een corruptieschandaal is, plaatste Orbán nu de ‘Then I said’-meme, gebaseerd op een oude Amerikaanse foto met presidenten Reagan en Bush die hartelijk staan te lachen. Die meme illustreert hoe politici uitspraken maken die in schril contrast staan met de werkelijkheid. In dit geval: “En toen zeiden ze dat het Europees Parlement écht bezorgd is over corruptie in Hongarije.”

Qatar

Het Europese Parlement is in de ban van omkoopschandaal waar prominente figuren van de socialistische fractie en de vakbond zich lieten omkopen door Qatar en mogelijk ook Marokko om in ruil voor smeergeld positieve besluiten te nemen in het voordeel van die landen. Ook Waalse PS’ers lijken betrokken te zijn in het schandaal. Zo werden de kantoren van de assistenten van PS-Europarlementariërs Marc Tarabella en Marie Arena verzegeld en vielen de speurders ook binnen in de woning van Tarabella nabij Luik.

“Het vermoeden bestaat dat aan derden met een politieke en/of strategische positie binnen het Europees Parlement grote geldbedragen zijn betaald of aanzienlijke geschenken zijn aangeboden om besluiten van het Parlement te beïnvloeden”, klonk het een mededeling van het federaal parket.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/huiszoeking-bij-europees-parlementslid-ps-in-kader-van-omkoopschandaal-qatar/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Viktor Orbán steekt de draak met Europees Parlement na corruptieschandaal”

  1. PS voorzitter Paul Magnette zegt dat al wie zelfs maar 1 euro smeergeld ontvangt onherroepelijk uit zijn de partij vliegt. Er zal dan niet veel meer overschieten bij die Sociale poenscheppers.

  2. Dit is nog maar het topje van de ijsberg! De linkse politiek correcte hogepriesters in België en Europa hebben geen scrupules!Waar is Verhofstadt trouwens? Vastgevrozen aan zijn AK-47 in Oekraïne of veilig in de schuilkelder van zijn Toscaans stulpje samen met Karel!?

  3. ik woon in Hongarije daar is geen corruptie zoals in Belgie waar de rechters door de loge en politiek benoemt worden zo ook in Nederland enz.En wat Doet Georges Soros in het euro parlement en hoeveel heeft die omgekocht om een linkse koers te varen en al dat rechts is te bestrijden met Orban als grootste Vijand.

  4. Weeral eens een PS er – al 50 jaar zitten die van het ene schandaal tot in een ander – en dan komt Magnette zich moeien in Vlaanderen , wij die heel deze circus spuugzat zijn – Magnette zal komen zeggen hoe solidair wij Vlamingen moeten blijven – om o.a. dit soort maffia Handelingen te moeten betalen – waar stopt het eens !!!
    Zou ons Basketsloefke , nu nog eens uitgenodigd worden , bij de Linkse extremisten van de Vrt om hierover een verklaring af te leggen …. Ra ra

  5. Als Qatar gunstige relaties kon afkopen, dan kon het toch ook dat bv. Saoedi-Arabië zou betalen om gunstig te staan tegenover de islam. De laatste jaren wordt de Islam door de EU verheerlijkt, terwijl ze er eerder koele minnaars van waren. Zou ook eens niet onderzocht kunnen worden welke moslimlanden geld hebben geschonken of op bezoek zijn geweest… Als de Qatar zaak kan, dan is er mogelijk meer aan de hand.

Plaats een reactie

Delen