Molenbeek start 2024 zonder begroting

Catherine Moureaux. Photonews

Uncategorized

Ecolo-lid krijgt nu toch topjob bij Nationale Bank

Wannes Neukermans

De federale ministers hebben vrijdag toch de benoeming van Ecolo-lid Géraldine Thiry in het directiecomité van de Nationale Bank van België. Eerder weigerde de regentenraad van de Nationale Bank nog de benoeming van Thiry.

Voorlopig was er van de groene familie niemand afgevaardigd in het directiecomité van de Nationale Bank. Het mandaat van directeur Jean Hilgers (Les Engagés-signatuur) verstrijkt in maart. Zijn mandaat zou normaal automatisch verlengd worden, hoewel Les Engagés intussen geen regeringspartij meer is. Hilgers werd door de onafhankelijke regentenraad naar voren geschoven. Maar daar besloot de federale regering vorig jaar niet op in te gaan.

Vivaldi raakte het er vorig jaar over eens om Hilgers te vervangen door Géraldine Thiry (Ecolo-signatuur). Daar verzette de regentenraad van de NBB zich eerst tegen omdat ze het gevoel hadden ten koste van hun onafhankelijkheid mee moesten spelen in een politiek spel. Nu overrulet de federale regering die beslissing.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/nationale-bank-waarschuwt-voor-ontsporing-overheidsschuld/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Ecolo-lid krijgt nu toch topjob bij Nationale Bank”

Plaats een reactie

Delen