Bouchez wil niet meer naar groenen luisteren: "We zullen 5 kernreactoren verlengen"

Georges-Louis Bouchez. Photo News

Uncategorized

Bouchez wil niet meer luisteren naar “onverantwoordelijke” groenen: “We zullen 5 kernreactoren verlengen”

Anton Schelfaut

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil niet meer naar de groenen luisteren als het gaat over kernenergie. Hij maakt zich sterk dat de regering vijf kernreactoren zal verlengen.

Vicepremier Georges Gilkinet (Ecolo) waarschuwt in een weekendinterview met Le Soir dat het “gevaarlijk” is om meer dan twee kernreactoren langer open te houden. De oudere reactoren van Tihange 1, Doel 1 en Doel 2 voldoen volgens hem niet aan de strenge veiligheidsvoorschriften.

Hij maakt zich sterk dat de regering onverminderd verdergaat met de sluiting van vijf kerncentrales. Een verlenging van meer dan twee kerncentrales ligt niet op tafel, benadrukt hij. Enkel een “modulatie” van de drie oudere reactoren om de bevoorradingszekerheid in de winters van 2025-2026 en 2026-2027 te garanderen, is voor hem bespreekbaar.

Leugens

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez betwist dat het langer openhouden van meer dan twee kerncentrales een veiligheidsrisico inhoudt. Omwille van hun “onverantwoordelijkheid” wil hij zelfs niet meer naar de groenen luisteren als het gaat over kernenergie. “Leugens kunnen niet de basis zijn van een energiebeleid. De groenen duwen België in 2025 in het donker. Maar dat gaan we voorkomen. (…) Het zullen vijf reactoren zijn”, twittert hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Bouchez wil niet meer luisteren naar “onverantwoordelijke” groenen: “We zullen 5 kernreactoren verlengen””

  1. MR, waar Bouchez toch voorzitter van is, maakt deel uit van de regering die het voor Groen heeft mogelijk gemaakt dat ze hun debiele plannen hebben kunnen realiseren! Hoe schijnheilig ben je dan wel niet als je deze uitspraken doet?

  2. Groen bedreigt onze energiebevoorrading, doet de energieprijzen uit de pan swingen en N-VA voert oorlog tegen de boeren. Minister-president Jan Jambon (N-VA) stuurt zijn ministers (CD&V en OVLD) huiswaarts en nodigt partijvoorzitters (N-VA, OVLD) uit om een staatsgreep te plegen.

  3. Hij heeft de boodschap eindelijk begrepen, nu de rest nog. Bouchez mag verder ook wel eens praten over de open grenzen politiek van Ecolo/Groen, ook daar liggen ze aan de basis van de crisis die we nu meemaken.

  4. Zonder dat ze ooit één cent bijgedragen hebben worden ze gul ontvangen. In schril contrast daarmee staat de halve appel en kwart ei pensioen die gewezen economisch productieven
    tot het BNP na een lange loopbaan wel en veel bijgedragen te hebben, amper beuren. Minstens de perceptie wordt gewekt dat het Vivaldi wanbeleid xenofiele autochtonofobie koestert. Ons onbarmhartig electoraal vonnis volgt in 2024 !

Plaats een reactie

Delen