Agatha Christie. Foto Twitter

Agatha Christie. Foto Twitter

Uncategorized

Fins parlement stemt woensdag over NAVO-toetreding

Wannes Neukermans

Dinsdagmiddag is het Finse parlement begonnen aan een debat over een wet die de eerste stappen richting NAVO-toetreding moet mogelijk maken. Woensdag rond 13u zou er over de wet gestemd worden. Dat meldt het Duitse persagentschap DPA.

Finland wil net als Zweden sinds de Russische invasie in Oekraïne haar neutraliteit overboord gooien en tot de NAVO toetreden, omdat ze voor hun veiligheid vrezen. Die uitbreiding van de NAVO moet door alle huidige lidstaten worden goedgekeurd, maar Hongarije en vooral Turkije liggen dwars.

Turks president Erdogan wil de toetreding van Zweden en Finland niet goedkeuren, omdat die landen zich “te soft” opstellen tegenover de Koerdische Arbeiderspartij PKK en YPG. Erdogan uit zich vooral tegen een toetreding van Zweden: een afzonderlijke toetreding van Finland zou hun eventueel wel goedkeuren. Dat zien beide landen echter niet zitten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/turkije-blokkeert-navo-uitbreiding/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Fins parlement stemt woensdag over NAVO-toetreding”

  1. Welke oen denkt nu werkelijk dat Rusland Finland zou bedreigen. Ze krijgen hun zaakjes nog niet eens op orde in Oekraïne. Ook van Stalin weet men nu dat hij niet uit was op expansie. Het is havikentaal. Europa wordt door de VS een oorlog ingerommeld en zal er danig aan verliezen, terwijl de VS eraan zullen verdienen.

  2. Nu al worden er in Finland, vlak bij de grens ondergrondse silo’s gebouwd voor het stationeren van Amerikaanse hypersonische kernraketten. En ondanks dat, blijven onze media het hebben over een “unprovoked” inval van Rusland in Oekraine.

Plaats een reactie

Delen