Het virologische instituut van Wuhan. Foto Shutterstock.

Het virologische instituut van Wuhan. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Labolek dan toch meest waarschijnlijke oorzaak covidpandemie?

Simon Segers

Volgens een rapport van het Amerikaanse ministerie van Energie is de covidpandemie waarschijnlijk veroorzaakt door een ongeluk in het virologische instituut van Wuhan, China. Dat bericht The Wall Street Journal.

Het verslag in kwestie is vertrouwelijk, maar de krant verkreeg inhoudelijke informatie bij personen met bevoegdheid tot inzage. Hoewel de onderzoekers van het Amerikaanse ministerie de labolek-theorie nieuw leven inblazen, nuanceren ze met de boodschap dat het vertrouwen in de conclusie beperkt is en dat andere vorsers meer geloof hechten aan natuurlijke overdraging. Verder benadrukken zij ook dat het in geen geval mogelijk is dat de pandemie het gevolg is van een biologisch wapenprogramma van het Chinese ministerie van Defensie.

“Extreem onwaarschijnlijk”

Speculatie over de oorsprong van het virus doet al de ronde voor de wereldwijde uitbraak in begin 2020. Toen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in 2021 een eerste onderzoek uitvoerde, kreeg zij veel kritiek te verduren wegens “een gebrekkige” evaluatie van de labolek-theorie. De WHO verklaarde destijds dat zij die hypothese “extreem onwaarschijnlijk” achtten. Het prestigieuze medische tijdschrift publiceerde zelfs een brief waarin een handvol wetenschappers die “samenzweringstheorie” veroordeelden.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/09/wetenschappers-die-labolek-theorie-verwierpen-hebben-zelf-banden-met-lab-in-wuhan/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Labolek dan toch meest waarschijnlijke oorzaak covidpandemie?”

  1. Vele onzekere scenario’s over de oorzaak maar wel een bijna zekerheid dat het geen biologisch wapenprogramma was (wel merkwaardig dat het net na de handelsoorlog was tussen china en de USA over takesen van 20% op import van chinees staal). Dat dit bericht nu van de USA komt is om de chinezen gunstig te stemmen in de oorlog van putain.

  2. Hahahaha. The Wall Street Journal, de spreekbuis van de CIA. En dat beschouwt Simon Segers als een betrouwbare bron ?? Als Covid gelekt is uit het Wuhan Institute of Virology, hoe komt het dan dat er al sporen van Covid gevonden waren voor december 2020 ? En waarom spreekt Simon Segers met geen woord over Fort Detrick (in in Frederick, Maryland, USA) ?
    En waarom mocht het team WHO onderzoekers niet binnen in de USA om daar te gaan zoeken ? Met dit soort wilde verhalen van de WaPo over te nemen, ondermijnt PAL NWS zijn eigen geloofwaardigheid.

  3. In een lab gefinancierd door de VS ( dezelfden als die ons in een Oekraïne oorlog wil meeslepen, dezelfden die ons een co2_ een stikstof, een klimaat crisis, een energiecrisis meeslepen. Dezelfden als diegenen die ons naar een dictatuur willen)

Plaats een reactie

Delen