Ook Marokko genoemd in onderzoek naar frauduleuze verblijfsvergunningen

Nicole de Moor. Photo News

Uncategorized

Ook Marokko genoemd in onderzoek naar frauduleuze verblijfsvergunningen

Anton Schelfaut

Het onderzoek naar mogelijke fraude met woon-werkvergunningen voor migranten beperkt zich niet tot Turkije. Van de 800 twijfelachtige dossiers die een hercontrole ondergaan, blijken er 80 uit Marokko afkomstig te zijn. Dat berichten De Morgen, De Tijd en De Standaard.

Werkgevers die een job op de lijst van knelpuntberoepen niet ingevuld krijgen, kunnen sinds 2019 niet-EU-burgers naar Vlaanderen halen om de job uit te oefenen. Maar toen een bakkerij plots vijftig bakkers uit Turkije probeerde aan te werven, gingen er bij het Belgisch consulaat in Istanboel alarmbellen af. Het blokkeerde honderden dossiers waarin sprake zou zijn van fraude.

Een groot deel van de aanvragen kwam uit dezelfde Turkse regio en werd ingediend via dezelfde tussenpersonen en consultancybureaus. Vermoedelijk gaat het dus om een georganiseerd systeem om vrienden en familie op frauduleuze wijze een vergunning toe te kennen.

Ook Marokkaanse aanvragen

Nu blijkt echter dat de verdenkingen zich niet beperken tot Turkije. Ook het Belgisch consulaat in het Marokkaanse Rabat zou 80 mogelijk frauduleuze aanvragen hebben geblokkeerd, nadat een verdachte aanvraag de aandacht van de autoriteiten had getrokken. De eerder genoemde consultancybureaus zouden ook in deze dossiers hun hulp hebben aangeboden. Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) laat weten dat die verdachte aanvragen op dezelfde manier tegen het licht worden gehouden als de andere.

In totaal worden 800 dossiers voor de aanvraag van een gecombineerde werk- en verblijfsvergunning in België opnieuw onder de loep genomen. 700 van die twijfelachtige aanvragen zijn afkomstig uit Vlaanderen.

Lees meer:
https://redactie.palnws.be/2023/02/grootschalige-fraude-met-turkse-verblijfs-en-werkvergunningen-bakker-wilde-plots-50-turken-aanwerven/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Ook Marokko genoemd in onderzoek naar frauduleuze verblijfsvergunningen”

  1. De Vlaamse bakker zullen ze vermoedelijk niet voor de rechtbank brengen.
    De Liga voor de mensenrechten zal zich nooit burgerlijke partij stellen voor dit soort fraudezaken.
    Onze eigen mensenrechten zijn van geen tel meer of ondergeschikt aan mensenrechten van anderen.
    “ Fraudeurs en krekels eerst, de hardwerkende Vlaming ploegde verder “.

    Vlamingen zijn zachtaardig en van zeer lieve inborst en hebben andere lieve mensen in hun hart gesloten die wel van ons onvoorwaardelijk houden, van gelijk waar ze komen en welke zachtaardige geloofsbelijdenis ze ook hebben.
    Deze lieve mensen, die ons Vlamingen al lang, van de eerste dag, ook onvoorwaardelijk in eigen hart hebben gesloten, maken al lang, van dag 1, deel van ons uit.
    Mensen die ons verachten en ons haten, die willen wij liever niet, mag dat?

Plaats een reactie

Delen