Wat zijn de ufo's die de VS en Canada uit de lucht schieten? "Nog niets uitgesloten"

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Wat zijn de ufo’s die de VS en Canada uit de lucht schieten? “Nog niets uitgesloten”

Wannes Neukermans

Vorig weekend schoot het Amerikaanse leger een verdachte, Chinese ballon die boven Amerikaanse wateren vloog uit de lucht. Uit de nervositeit die nadien ontstond, hebben Amerikaanse straaljagers nog twee ‘UFO’s (Unidentified Flying Objects), of ‘ongeïdentificeerde vliegende voorwerpen’ uit de lucht geschoten. Ook het Canadese leger heeft intussen een vliegend voorwerp uit de lucht geschoten en de Britten gaan hun luchtruim uitkammen.

https://redactie.palnws.be/2023/02/vs-schieten-chinese-spionageballon-neer-peking-dreigt-met-gepaste-tegenmaatregelen/

In de loop van zaterdag op zondag kwam naar buiten dat straaljagers twee voorwerpen uit de lucht hebben geschoten. Het gaat over een voorwerp dat boven Alaska vloog en een voorwerp dat boven de Canadese Yukon-regio vloog. De Canadese premier Justin Trudeau meldde dat hij hiervoor contact heeft gehad met Amerikaans president Joe Biden. De Canadese minister van Defensie Anita Anand vertelde dat het zaterdag neergeschoten voorwerp “een klein cilindrisch voorwerp was, kleiner dan dat wat was neergehaald voor de kust van Zuid-Carolina”. Ze wees daarmee op de eerste, Chinese ballon.

Goedkeuring om uit te schakelen

De Amerikaanse generaal Wayne Eyre gaf aan dat het opnieuw een soort ballon was. “Wie het ding het eerste en het beste in het vizier kreeg, had goedkeuring de ballon uit te schakelen.” De woordvoerder van het Pentagon had het over een ufo “ter grootte van een Volkswagen Kever”. Het is vooralsnog onduidelijk wat voor technologie er in de objecten zat en of het allemaal over Chinese ballonnen gaat. Zoekteams hebben van die eerste ballon al elektronische brokstukken opgevist, maar in de andere regio’s verloopt de zoektocht moeizaam.

Boven de Amerikaanse staat Montana werd er dit weekend ook een ‘anomalie’ gemeld op de radarschermen. Het luchtruim werd er een uur lang gesloten en gevechtsvliegtuigen stegen op. Uiteindelijk werd er niets gevonden.

Op de vraag of de objecten van buitenaardse origine kunnen zijn, antwoordde generaal Glen VanHerck dat hij nog niets heeft uitgesloten. “Ik laat de inlichtingendiensten en de contraspionagediensten dat uitzoeken.” The Washington Post meldt dat er de laatste dagen meer ufo’s ontdekt worden, omdat de radargegevens sinds de ontdekking van de Chinese spionageballon uitvoeriger onderzocht worden.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/10/demi-lovato-nu-non-binair-vindt-het-woord-alien-denigrerend-voor-buitenaardse-wezens/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen