Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X

Hendrik Bogaert. Photonews

Uncategorized

Zweden verbiedt anti-islamitisch protest wegens terreurdreiging

Simon Segers

In de Zweedse hoofdstad Stockholm heeft de politie een demonstratie verboden waarbij een koran zou verbrand worden nabij de Turkse ambassade. Aanleiding is een reeks protesten in islamitische landen en een verhoogde terreurdreiging na een eerdere koranverbranding.

De vorige protestactie vond eveneens plaats nabij de Turkse ambassade en werd geleid door Rasmus Paludan. Hij is een Zweeds-Deense activist en politicus met uitgesproken anti-islamitische opvattingen. Paludan is eveneens een felle tegenstander van het potentiële Zweedse lidmaatschap van de NAVO. Demonstraties worden zelden verboden in Zweden, maar de politie bande de nieuwe geplande actie wegens verschillende tegenbetogingen in islamitische landen en een verhoogde terreurdreiging.

“Het verbranden van een koran bij de ambassade van Turkije in januari 2023 heeft geleid tot een verhoogde bedreiging tegen zowel de Zweedse samenleving in het algemeen, de Zweedse belangen in het buitenland en de Zweedse staatsburgers in het buitenland”, lichtte de politie het verbod toe.

NAVO-toetreding

Wegens het incident in januari zijn de onderhandelingen met Turkije over de NAVO-toetreding van Zweden tijdelijk opgeschort. President Erdogan verklaarde dat ratificatie van hun aanvraag niet mogelijk is, zolang koranverbrandingen mogelijk zijn in het Scandinavische land. Zweden diende een aanvraag tot lidmaatschap in volgend op de Russische invasie van Oekraïne na decennia aan onthouding uit militaire bondgenootschappen. Hongarije en Turkije zijn de laatste NAVO-partners die momenteel de Zweedse toetreding blokkeren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Zweden verbiedt anti-islamitisch protest wegens terreurdreiging”

  1. Moet ik besluiten dat terreur loont? Laten we dus terreur zaaien want anders worden we niet gehoord, noch au serieux genomen. We kunnen beter het voorbeeld volgen van de islam. Doodsbedreigingen uiten, aanslagen plegen en we komen aan ons trekken. Dat is het signaal dat hier wordt gegeven.

  2. Een koran demonstratief verbranden zal iedere moslim wel verwerpelijk vinden. Maar die koran staat wel vol met verwijzingen naar wat moet gebeuren met ongelovigen, christenhonden, afvalligen, homo’s en wat weet ik nog veel. Dat sommige, zeg maar teveel moslims het zich ter harte nemen hebben we kunnen zien aan de verschrikkingen door de IS, Boko Haram en andere orthodoxe koran adepten. Een boek verbranden is nog wat anders hetgeen die gasten uitsteken met andersdenkenden.

Plaats een reactie

Delen